Magyar válogatott

Nem szabad túl magas célokat kitűzni - Király Gábor

  • MTI
megosztom

Király Gábor 86-szoros válogatott labdarúgó szerint a magyar csapat akár meglepetést is okozhat és kijuthat a 2014-es brazíliai világbajnokságra.

A 35 éves futballista - aki február 29-én a bolgárok elleni felkészülési mérkőzésen beállította Grosics Gyula kapusokra vonatkozó válogatottsági rekordját - többek között erről is beszélt abban az interjúban, amelyet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) honlapja szerdán közölt.

A német másodosztályban a feljutásért küzdő 1860 München hálóőrét először az Aranycsapat legendás játékosáról kérdezték: "Sajnos én nem láttam őt játszani, de személyes kapcsolatban vagyunk. Rendszeresen tanácsokat ad, mindent megbeszélünk. Grosics 86 éves, mindkettőnknek 86 válogatottsága van, a magyarok pedig legutóbb 1986-ban voltak a világbajnokságon, biztos csak véletlen, de ezek akkor is bűvös számok" - nyilatkozta Király.

Király Gábor pályafutását a brazíliai vb-vel zárná leA pályafutását Szombathelyen kezdő futballista elmondta, karrierje csúcsának azt tekintené, ha a magyar válogatottal ott lehetne a 2014-es brazíliai világbajnokságon: "Én úgy gondolom, soha ne mondd, hogy soha. Ugyanakkor nem szabad túlságosan magas célokat kitűzni. Az elmúlt időszakban általában csak egy kicsi hiányzott a sikerhez, de ma több, nemzetközi rutinnal rendelkező játékosunk is van. Tanulnunk kell, kis lépésekkel előre haladni, ezekből pedig erőt meríteni."

A magyarok a hollandokkal, a törökökkel, a románokkal, az észtekkel és az andorraiakkal szerepelnek azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szeptembertől. Király szerint nem a magyarok a csoport favoritjai, de úgy gondolja, hogy az egyik csapat meglepetést okozhat majd, talán az észtek, talán éppen ők, mert semmi sem lehetetlen.

Király azt mondta, karrierjének titka, hogy mindig képes volt megújulni: "Amikor elkezdtem, még a hazaadást is megfoghattam. Fontos, hogy az embernek mindig legyen motivációja, harcoljon a legjobbakkal, valamint nyitottnak kell lenni a változásra is."

megosztom