Férfi kézilabda

Nagyon hiányzik már a játék, de türelmes vagyok - Iváncsik Tamás

Iváncsik Tamás a januári Európa-bajnokságon szenvedett keresztszalag-szakadást, a súlyos sérülés miatt pedig hosszú hónapokig nem léphet pályára. A veszprémiek villámléptű szélsőjének állapota rohamosan javul, de egyelőre még csak gyógytornákra járhat.

A szerbiai viadal első, oroszok elleni mérkőzésén esett össze fájó arccal a középső Iváncsik-fivér, akinek térdében keresztszalag-szakadást diagnosztizáltak az orvosok. A sportoló ember számára ez az egyik legkellemetlenebb sérülés, hiszen a rehabilitáció több hónapot vehet igénybe.

"Most már terhelhetem a sérült lábamat súlyokkal, speciális rugóval, illetve guggolni is tudok. Talán az a legfontosabb, hogy az említett mozgásoknál nem érzek semmilyen fájdalmat - kezdte az mkbveszprem.eu-nak adott helyzetjelentését a válogatott játékos. "A futást még nem engedélyezték, de várhatóan egy hónap múlva már róhatom a köröket. Hetente kétszer járok gyógytornára Pestre, Veszprémben pedig vízi tornára utaltak be. A gyógytornászom szerint a vártnál előrébb tartok a gyógyulásban, ami egyrészt annak köszönhető, hogy a szervezetem jól reagál a kezelésekre, másrészt pedig az elvégzett sok munkának. A lelkem nagyon jól van, sokat lehetek a családommal, igyekszem feltöltődni a további feladatokra. Pozitívan állok a sérülésemhez, nagyon hiányzik már a játék, de türelmesen megvárom, amíg eljön az én időm."

Iváncsik Tamás klubja vasárnap a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a spanyol Ademar Leónt látja vendégül, a pálya szélén szorító szélső szerint hisznek a társak a továbbjutásban. "Nagyon nehéz meccs lesz a León elleni visszavágó, de a 3 gólos különbség ledolgozható, mert ennyivel szerintem minimum jobb csapat vagyunk, mint a spanyol együttes. Biztos vagyok benne, hogy a fiúk is így gondolják, és hazai pályán a fantasztikus közönségünk támogatásával sikerül kiharcolnunk a továbbjutást".