Profi boksz

Klicskóék ellenfelei nálam edzőpartnerek sem lehettek - Lennox Lewis

  • MTI
megosztom

A korábbi világbajnok Lennox Lewis szerint mély válságban van a nehézsúlyú profi ökölvívás.

Lewis 100 millióért újra ringbe lépne

"Pillanatnyilag ez a súlycsoport halott" - fogalmazott a Stern című magazin csütörtökön megjelenő számában a britek már visszavonult öklözője, aki szerint ez elsősorban a két regnáló világbajnok, Vlagymimir és Vitalij Klicsko hibája.

"Klicskóék és az ellenfeleik csak teletömik a zsebüket. - vélekedett a 46 éves Lewis, aki korábban a WBC (Boksz Világtanács), a WBA (Boksz Világszövetség) és az IBF (Nemzetközi Bokszföderáció) nehézsúlyú övét is birtokolta. - A riválisaik nem erősek, nálam például edzőpartnerek sem lehettek volna. A meccseik ezért unalmasak. Ha a világ legjobb bokszolóját keressük, akkor egy drámai csatát akarunk látni, nem pedig ezt a cirkuszt."

Egy lehetséges visszatérésről a szigetországi sztár kissé viccesen így fogalmazott:

"Százmillióért újra ringbe szállnék. Egy ilyen összegért levenném a pizsamámat, és elmennék az edzőterembe."

Lewis kilenc éve, az ukrán testvérpár idősebbik tagja, Vitalij felett aratott győzelmével vonult vissza. Az összecsapáson Klicskónak csúnyán felrepedt a szemöldöke és az arca, emiatt a hatodik menetben leléptették.

Lewis amatőrként kanadai színekben olimpiát nyert 1988-ban Szöulban, a hivatásosok között pedig 41-szer diadalmaskodott (ebből 31-szer k.o.-val), kétszer kikapott, és egyszer döntetlent ért el.

megosztom