Eurochallenge kupa

Debrecenben rendezné a négyes döntőt a Szolnok

  • MTI

Debrecenben rendezné meg a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa négyes döntőjét a Szolnoki Olaj, amely kedden 82-78-ra győzött a lett Ventspils vendégeként a két sikerig tartó negyeddöntő harmadik, utolsó mérkőzésén, így 2-1-re megnyerte a párharcot.

A Final Fourra április 27-29-én kerül sor az egyik résztvevő otthonában, a Szolnok mellett a török Besiktas, a francia Chalon és az orosz Ljuberci harcolta ki a részvételt. A magyarok elődöntős ellenfele az isztambuli együttes lesz, a torna rendezésére ma estig lehet jelentkezni. 

"Mivel a nemzetközi előírások szerint legalább négyezer fős létesítmény szükséges a Final Fourhoz, a Tiszaligeti csarnok sajnos nem jön szóba" - nyilatkozta az MTI-nek szerdán Tóth Zoltán ügyvezető igazgató. "A budapesti Papp László Sportaréna már foglalt azon a hétvégén, a Főnix viszont szabad, így már fel is vettük a kapcsolatot a debreceniekkel. Bekértük a csarnok paramétereit, hogy pontosan kitölthessük az európai szövetség nyomtatványát, szóval folyamatban van az ügy, a nap folyamán minden eldől."

Sterbenz Tamás, a szövetség főtitkára arról számolt be, hogy az európai szövetség irányítótanácsa (board) csütörtökön, stockholmi ülésén dönt a Final Four helyszínéről. A Ljuberci és a Besiktas már benyújtotta a jelentkezést, utóbbi klubnak állítólag 200 ezer eurót is megérne a négyes döntő lebonyolítása. 

A Tisza-parti csapat 13 órakor érkezik meg Rigából Bécsbe, majd onnan busszal utazik haza, ahol fogadáson vesz részt a városházán. Férfi vonalon eddig csak a Budapesti Honvéd játszott elődöntőt nemzetközi sorozatban még 1958-ban, akkor a fővárosiak végül bronzéremmel zártak a BEK-ben.