Magyar Kupa

A visszavágó dönti el, elég-e az egygólos előny - Szakály Péter

A továbbra is minden fronton veretlen Debrecen hazai pályán egygólos győzelmet aratott az Újpest felett a labdarúgó Magyar Kupa elődöntős párharcának szerdai, első mérkőzésén.

"Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, örülök annak, hogy sikerült egy gólt rúgni idegenben. Három hét múlva lesz a visszavágó, lesz idő felkészülni, és több játékosunk felépülhet addig, nagyobb elánnal tudunk nekivágni a visszavágónak. Arról beszéltem a mérkőzés előtt, hogy nagyon fontos a koncentráció, de sajnos mindkét félidő elején gólt kaptunk" - értékelt Zoran Szpisljak, a lilák vezetőedzője a lefújás után a Sport Tv-nek. 

"A második mérkőzés dönti el, hogy ez az előny elég lesz-e. Pozitívum, hogy nyertünk, de az bosszantó, hogy kevés helyzetet tudtunk kidolgozni" - mondta Szakály Péter, a Loki csapatkapitánya.

'Igazi kupamérkőzés volt, jól kezdtük a játékot, gólt szereztünk, de utána nem mindig azt csináltuk, amit szerettünk, kellett volna. A második félidőt is jól indítottunk, nem sikerült mindent megvalósítani, de győztünk" - fogalmazott Kondás Elemér, a Loki főnöke. "Nem mindig azt a megoldást választottuk, amit kellett volna, kicsit úgy érzem, mintha azt gondolták volna a fiúk, hogy meglesz ez a meccs, de nem ez a helyes mentalitás, de örülök, hogy előnnyel várjuk a visszavágót" - tette hozzá az edző.

Arra a kérdésre, hogy a visszavágón is "vegyes" csapattal játszik-e a DVSC, Kondás így reagált. "Mindenki arra vár, hogy bajnoki mérkőzésen játsszon, de ma sok olyan játékos volt a pályán, akik már bajnokin is bizonyítottak. Nem nevezném ezt vegyes csapatnak, ma ez volt a legerősebb felállás."

Magyar Kupa, elődöntő, első mérkőzés:
DVSC-TEVA - Újpest FC 2-1 (1-1)
gól: Meye (4.), Lucas (49.) illetve Kabát (38.)
A visszavágót április 11-én rendezik Budapesten.
 
Korábban:
MTK Budapest (NB II)-Videoton FC 2-3 (2-0)
gól: Könyves (6., 26.), illetve Nikolics (53., 85., a másodikat 11-esből), Torghelle (63.)
kiállítva: Ladányi (86., MTK Budapest)