Premier League

A QPR nagy bravúrral legyőzte a Liverpoolt, nyert és már dobogós az Arsenal

Buzsáky Ákos csapata, a Queens Park Rangers a 77. percig vesztésre állt a vendég Liverpoollal szemben a Premier League 29. fordulójában, de kiegyenlített, majd Jamie Mackie hosszabbításban rúgott góljával megfordította a mérkőzést, és hét nyeretlen forduló után ismét győzni tudott. Az Arsenal Thomas Vermaelen fejesével nyert az Everton otthonában, a liverpooliaktól elvettek egy érvényes gólt.

Queens Park Rangers-Liverpool

A Vörösök nekirontottak a Queens Park Rangersnak, a mérkőzés Suárez és Skrtel kihagyott ziccerével indult, a londoniak az első negyedóra végén jutottak levegőhöz. Cissé a tizenhatosról a jobb alsó mellé lőtt, majd Barton jobb oldali tekerésére kellett Reinának vetődnie, aztán Cissé a jobb sarok mellé tüzelt.

A második félidő elején Coates lőtt bombagólt, félig ollózva szöglet után (0-1). A 71. percben növelték előnyüket a vendégek, Dirk Kuyt egy kipattanót értékesített (0-2).

Mark Hughes együttese Derry szöglet utáni fejesével szépített a 77. percben (1-2), és ezután vált igazán izgalmassá a mérkőzés: bal oldali beadás után Cissé bólintott Reina kapujába (2-2), majd a  92. percben Mackie maradt üresen a jobb oldalon, és belőtte a ziccert (3-2).

Buzsáky Ákos a 88. percben váltotta Djibril Cissét - a győztes gólnál a pályán volt -, csapata hét forduló után győzött ismét, és az értékes három ponttal elmozdult a kiesőzónából (jelenleg a 17. helyen állnak a Parkőrök).

Everton-Arsenal

A Liverpoolhoz hasonlóan az Arsenal sem sokat teketóriázott a Goodison Parkban, van Persie visszafejelt labdáját Ramsey még fölé lőtte, a holland gólkirályjelölt szögletét azonban Vermaelen a hálóba fejelte (0-1). Van Persie löketénél Howard nagyot védett, majd az Everton "majdnem" egyenlített, a 31. percben Jelavic lőtt a hálóba, de les miatt érvénytelenített a bíró, a visszajátszás nem őt igazolta.

Az 57. percben van Persie rúgott kapufát, de már lesről, Fellaini próbálkozását pedig Szczesny védte a másik oldalon. David Moyes együttese harcolt, de nem tudott egyenlíteni, az Ágyúsok így fontos három pontot szereztek, és mivel a Tottenham csak szenvedett, ikszelt a Stoke-kal (1-1), felléptek a tabella harmadik helyére - ki gondolta volna ezt szeptemberben, amikor Nasri és Fabregas távozása után a csapat a negyedik fordulóban tudott először győzni...

Premier League, 29. forduló:
Everton-Arsenal 0-1 (0-1)
g: Vermaelen (8.)
 
Queens Park Rangers-FC Liverpool 3-2 (0-0)
g: Derry (77.), Cisse (86.), Mackie (90.) illetve Coates (54.), Kuyt (72.)
 
Korábban:
Manchester City-Chelsea 2-1 (0-0)
gól: Agüero (78., 11-esből), Nasri (85.), illetve Cahill (60.)
 
Tottenham Hotspur-Stoke City 1-1 (0-0)
g: van der Vaart (90+2.), illetve Jerome (75.)
 
Kedden:
Blackburn Rovers-Sunderland 2-0 (0-0)
g: Hoilett (59.), Yakubu (86.)
 
Vasárnap:
Newcastle United-Norwich City 1-0 (1-0)
g: Cisse (11.)
 
Wolverhampton Wanderers-Manchester United 0-5 (0-3)
g: Evans (21.), Valencia (43.), Welbeck (45.), Hernandez (56., 61.)
kiállítva: Zubar (Wolverhampton, 39.)
 
Szombaton:
Fulham-Swansea City 0-3 (0-1)
g: Sigurdsson (36., 66.), Allen (78.)
 
Wigan Athletic-West Bromwich Albion 1-1 (0-0)
g: McArthur (54.), illetve Scharner (65.)