Olasz Kupa

A Napoli lesz a Juventus ellenfele a fináléban

Hiába nyerte 2-1-re a Siena az odavágót, mégis a Napoli jutott az Olasz Kupa döntőjébe, hiszen Cavaniék magabiztos játékkal 2-0-ra nyerték a visszavágót.

Cavani ismét nyerőembernek bizonyult -

2-1-es hátrányból várhatta az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóját a Napoli, akiknek hazai pályán kellett legyőzniük a Siena csapatát.

Az első igazán komoly helyzetet a 7. perc hozta, amikor egy bal oldali akció után Cavani durrantott fölé. A 10. percben egy jobboldali szabadrúgást követően Vergassola igyekezett tisztázni Cavani elől, ám igyekezete hiábavaló volt, hiszen a saját kapujába talált (1-0). Nem sokkal később a Siena próbált válaszolni, ám a Napoli védők tisztázni tudtak Mannini elől.

A 15. percben Cavani előtt adódott hatalmas lehetőség, ám a csatár látványos lövését a kapus bravúrral védte. A 31. percben az uruguayi már nem hibázott, egy kontratámadás során baloldalról kapott pontos beadást fejjel juttatta a kapuba (2-0).

A félidő hátralévő részét Napoli fölény jellemezte, ám egy veszélyes lövésen kívül komoly helyzetet nem sikerült kialakítania a nápolyiaknak.

A második félidőben a biztos előny tudatában alábbhagyott a Napoli lendülete, ám ennek ellenére igazán veszélyes helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani.

A 2-0-s végeredménynek köszönhetően a Napoli 3-2-es összesítéssel jutott a Coppa Italia fináléjába, ahol a Juventusszal találkoznak majd.

Olasz Kupa, elődöntő, 2. mérkőzés
Napoli - Siena 2-0
gól: Vergassola (11., öngól), Cavani (31.)
Továbbjutott: a Napoli, 3-2-es összesítéssel.