Magyar Kupa

A Debrecen szerzett előnyt az újpesti visszavágóra

A továbbra is minden fronton veretlen Debrecen hazai pályán egygólos győzelmet aratott az Újpest felett a labdarúgó Magyar Kupa elődöntős párharcának szerdai, első mérkőzésén.

Egygólos előny a Debrecennél

Bár kissé tartalékos felállásban kezdett a Loki, gyorsan megszerezte a vezetést: a 4. percben Roguy Méyé 12 méterről, jobbról a jobb sarokba lőtt (1-0). A gól után kényelmesen kezében tartotta a mérkőzést a Debrecen, a 18. percben Balajcza egy szögletet Szakály Péter elé ütött, de a lövésre leért a kapus. Az Újpestnek a 7. percben volt helyzete, Kabát Péter szabadrúgását Remili Mohamed fejelte fölé, de aztán a hazaiak ráfizettek a kényelmeskedésre, Kiss Zoltán löketét Verpecz még a kapufára tolta, de hat perccel később a Simon lövése utáni kipattanót Kabát Péter az üres kapuba helyezte (1-1). Vasziljevics kis híján sarkazós gólt szerzett, de Nikolov blokkolni tudott.

A második félidő az elsőhöz hasonlóan indult, súlyos védelmi hibákat kihasználva került ismét előnybe a DVSC: Proesmans vesztette el a labdát, Kulcsár balról középre adott, Eninful felszabadítás helyet lukat  rúgott, a csereként beállt Lucas 13 méterről a bal sarokba lőtt (2-1).

A mérkőzés alaposan leült a folytatásban, a 65. percben Nikolic-nak volt egy veszélyes fejese, majd lassan véget ért a meccs. A Debrecen 2-1-re nyert, de az idegenben rúgott gól miatt az Újpest is reménykedhet még a továbbjutásban.

Magyar Kupa, elődöntő, első mérkőzés:
DVSC-TEVA - Újpest FC 2-1 (1-1)
gól: Meye (4.), Lucas (49.) illetve Kabát (38.)
A visszavágót április 11-én rendezik Budapesten.
 
Korábban:
MTK Budapest (NB II)-Videoton FC 2-3 (2-0)
gól: Könyves (6., 26.), illetve Nikolics (53., 85., a másodikat 11-esből), Torghelle (63.)
kiállítva: Ladányi (86., MTK Budapest)