MLSZ

Kizárták a Vasast az átigazolásokból

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága keddi ülésén kizárta a Vasast az átigazolásokból.

Kizárták a Vasast az átigazolásokbólA Vasas még mindig tartozik a Pécsnek Makadji Boukar átigazolási díjával  - a védő időközben Angyalföldről is távozott - ezért a bizottság kizárta az igazolásból és az átigazolásból a fővárosi klubot mindaddig, amíg nem rendezi tartozását a Pécsi MFC Sport Kft. felé.

Nem ez volt a Vasassal kapcsolatos egyetlen napirendi pont a FEB ülésén: Ilizi Lubost, Tóth Mátét, Görgényi Dávidot, Takács Zoltánt, Katona Mátét, Csoór Patrikot, Varga Gábort, Bárányos Zsoltot, Kovács Dánielt, Hercegfalvi Zoltánt és Boda Józsefet írásbeli megrovásban részesítették, mert sportszerűtlen magatartásuk - amellyel a Vasasnál kialakult helyzet miatt tiltakoztak - miatt a Győri ETO elleni mérkőzés 7 perc késéssel kezdődött el.

Fegyelmi határozatok:
NB I
A FEB elnöke által kijelölt fegyelmi tanács (FT) Ilizi Lubost, Tóth Mátét, Görgényi Dávidot, Takács Zoltánt, Katona Mátét, Csoór Patrikot, Varga Gábort, Bárányos Zsoltot, Kovács Dánielt, Hercegfalvi Zoltánt és Boda Józsefet, a Vasas Futball Kft. sportszervezet labdarúgóit írásbeli megrovásban részesítette, mert sportszerűtlen magatartásuk - amellyel a Vasasnál kialakult helyzet miatt tiltakoztak - miatt a Győri ETO elleni mérkőzés 7 perc késéssel kezdődött el.
 
Az FT a Vasas Futball Kft. sportszervezetet az igazolásból és az átigazolásból - a határozat jogerőre emelkedésének napjától a fegyelmi eljárásban szereplő összegű átigazolási díjtartozásának a PMFC Sport Kft. sportszervezet részére történt megfizetésének napjáig - kizárja.
 
Az FT az FTC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak a Honvéd elleni mérkőzésen történt rendzavarásai (pirotechnikai eszközök használata, saját szektorukon belüli verekedés) miatt 80.000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.
 
Az FT a Diósgyőri VTK SE-t írásbeli figyelmeztetésben részesítette, mert utánpótláscsapata engedély nélkül mérkőzéseket játszott külföldön.
 
Kocsárdi Gergely (ZTE) 1, Rajos Gábor (Haladás) 1, Bogunovic Milan (ZTE) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.
 
NB II
Eszlátyi István (BKV Előre) 1, Makra Zsolt (Békéscsaba) 1, Despotovic Vanja (Sopron) 1, Sallér Márk (Ajka), mint visszaeső 2, Szala Ákos (Honvéd) 1, Palásty Dávid (Vác) 2, Ndjodo Edouard (Vecsés) 2, Jeremiás Gergő (Mezőkövesd) 2 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.
 
Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetések
Vasas 30 ezer, DVSC 30 ezer, Mezőkövesd 15 ezer, Eger 15 ezer, Ajka 15 ezer és BKV Előre 15 ezer Ft.