NBA

A Bulls saját pályáján fojtotta meg az Orlandót

  • Molnár Dávid

Hat mérkőzést bonyolítottak le az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) hétfői, 82. játéknapján. Bár a nap csúcsrangadójának ígérkezett, a Chicagónak nem kellett megerőltetnie magát Orlandóban, hogy tovább javítsa idei mérlegét.

Az Orlando Magicnek nem megy a keleti éllovasok ellen, konstatálhatták szomorúan a játékosok a Chicago Bulls elleni vereséget követően. Dwight Howardék egy nappal azután mérkőztek meg Derrick Rose-ékkal, hogy vasárnap Miamiban vereséget szenvedtek. Bár LeBron Jamesék ellen sikerült felszívnia magukat a Magic-játékosoknak, hazai pályán tehetetlennek bizonyultak a Bullsszal szemben.

Carlos Boozer sziporkázott ezúttal a vendégek kezdő ötöse közül, de John Lucas is elérte a húsz pontos határt, míg a túloldalon egyedül Dwight Howard tudott igazán kiteljesedni a Bulls védők szorongatásában. Ez a végére édeskevésnek bizonyult, és a Magic 26 pontos különbséggel kellett meghajoljon a keleti első helyezett előtt is.

Sokkal izgalmasabb volt a Boston és az Atlanta összecsapása a Hawks otthonában. Bár Ray Allen tripláinak köszönhetően alaposan meglógtak a záró játékrész első felében a bostoniak, csak egy hajszál választotta el végül a döntetlentől őket. A Celtics 73-58-ról engedte fel a hazaiakat 77-76-ra, majd az utolsó tizenegy másodpercben Allen még értékesített két szabad dobást, mellyel kialakította a végeredményt. A Boston így két győzelemre megközelítette a tabellán közvetlen előtte álló Hawkst.

A Philadelphia a lehető legkönnyebb ellenfelet kapta a Charlotte képében, hogy a három mérkőzés óta tartó vergődésnek végre véget vessenek. Nem is okozott gondot, hogy a vereségszériát a múlt számlájára írják, és egy magabiztos teljesítménnyel kerültek a Bobcats fölé. Jrue Holiday vezette a vendégeket, aki húsz pontjával nagyban hozzásegítette a 76erst a kiütéses győzelemhez.

Tristan Thompson karriercsúcsot érő produkciójával vívta ki a sikert idegenben a Cleveland is. Thompson 27 ponttal és tizenkét lepattanóval, azaz dupla-duplával járult hozzá, hogy pontot tegyen a három mérkőzés óta tartó bukássorozat végére, de a másik újonc, Kyrie Irving is hasznos tagja volt a csapatnak a maga 26 pontjával.

NBA
82. játéknap
Charlotte Bobcats – Philadelphia 76ers 80-105
Atlanta Hawks – Boston Celtics 76-79
New Jersey Nets – Cleveland Cavaliers 100-105
Orlando Magic – Chicago Bulls 59-85
Denver Nuggets – Dallas Mavericks 95-112
Golden State Warriors – Minnesota Timberwolves 93-97