Premier League

Szívvizsgálatot kértek a Tottenham futballistái

  • MTI

Saját kérésükre szívvizsgálaton esnek át hétfőn az angol bajnokságban szereplő Tottenham Hotspur labdarúgói, akik az FA Kupa szombati negyeddöntőjében látták, ahogy Fabrice Muamba, a Bolton Wanderers futballistája eszméletét vesztve összeesett a pályán.

Saját kérésükre szívvizsgálaton esnek át hétfőn a Tottenham labdarúgói a Fabrice Muambával történtek után.

Az egykori Zairében született, volt angol U21-es válogatott játékos a 41. percben, a kezdőkör közelében zuhant a földre úgy, hogy senki nem volt a közelében. A bíró megállította a játékot, a 23 éves Muambát percekig ápolták a pályán, megpróbálták újraéleszteni, majd hordágyon levitték. Howard Webb játékvezető minden futballistát lehívott, majd nem sokkal később bejelentették, hogy a meccs nem folytatódik. Muambát azonnal kórházba szállították, jelenleg az intenzív osztályon ápolják egy londoni klinikán, állapota kritikus.

"Az ilyen jellegű szívprobléma a fiataloknál meglehetősen ritka, 50 ezer emberből egyet érinthet" - nyilatkozta a Sky News televíziónak Sanjay Sharma sportkardiológus. "A Tottenham játékosai azt kérték, hogy mindannyiukat vizsgáljuk meg. Teljes körű vizsgálatot végzünk el, elektrokardiogrammal, ultrahanggal, s a családjukban előfordult szívproblémákról is kikérdezzük őket, az ilyen betegségek nagy része ugyanis öröklődő."

A szombati eset miatt elhalasztották a Bolton soron következő, keddi bajnoki mérkőzését, melyen az Aston Villa lett volna az ellenfél.

A Tottenham elleni mérkőzésen a Bolton kapuját a magyar válogatott Bogdán Ádám védte, az állás pedig 1-1 volt, amikor az eset történt.