Bolton

Stabil, de továbbra is kritikus Muamba állapota

Továbbra is kritikus az állapota Fabrice Muambának, a Bolton Wanderers középpályásának, aki szombaton, a Tottenham elleni FA-kupa negyeddöntő első félidejében esett össze.

A klub és a Muambát ápoló londoni kórház közös közleménye szerint a 23 esztendős játékos szíve stabilan működik, de állapota is kritikus, ezért továbbra is intenzív osztályon kezelik.

Owen Coyle menedzser elmondta, hogy a klub számos üzenetet kap, melyekben jókívánságukat és együttérzésüket fejezik ki a szurkolók, a játékosok és a sportvezetők. David Beckhamet, a Los Angeles Galaxy sztárfutballistáját név szerint is megemlítette.

A támogatást Kevin Davies csapatkapitány is megköszönte. "Tragikus, hogy ez megtörténhet egy olyan emberrel, mint Fabrice, mindannyian reménykedünk benne, hogy felépül. Köszönettel tartozunk azoknak, akik a helyszínen segítettek, a mentőknek, mindkét klub orvosi személyzetének és a Tottenham Hotspurnek. Állandó kapcsolatban vagyok a klub orvosával, aki a kórházban tartózkodik és folyamatosan tájékoztat, én pedig továbbítom az információkat a csapattársaimnak. Egy csapat vagyunk, mindannyian támogatjuk egymást és imádkozunk Fabrice barátunkért."

Az egykori Zairében született, korábbi U21-es angol válogatott játékos a 41. percben, a kezdőkör mellett zuhant a földre úgy, hogy senki nem volt a közelében. A bíró megállította a játékot, Muambát percekig ápolták a pályán, megpróbálták újraéleszteni, majd hordágyon levitték. Howard Webb játékvezető minden futballistát lehívott, majd nem sokkal később bejelentették, hogy a meccs nem folytatódik. A Tottenham elleni mérkőzésen a Bolton kapuját a magyar válogatott Bogdán Ádám védte, az állás pedig 1-1 volt, amikor félbeszakadt a találkozó.

A szombati eset miatt elhalasztották a Bolton soron következő, keddi bajnoki mérkőzését, melyen az Aston Villa lett volna az ellenfele.