Férfi kosárlabda

Nincs veszélyben az Albacomp idei működése, de névadó szponzort keresnek

  • MTI
megosztom

Az Albacomp Zrt. a hónap közepén csődvédelmet kért, ennek ellenére nincs veszélyben a vállalat nevét viselő, bajnoki ezüstérmes férfi kosárlabdaklub idei működése.

A székesfehérvári egyesület hétfői sajtótájékoztatóján Nagy Gábor, az Alba Regia SC elnöke, valamint Halm Rolland, az Albacomp Fehérvár kosárlabdacsapatának szakosztály-igazgatója hangsúlyozta, hogy az együttes gond nélkül befejezi a most zajló szezont, mivel sem a játékosok, sem pedig a beszállítók felé nincs tartozása a klubnak. A menedzsment ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy mindenképpen találniuk kell egy olyan névadó szponzort, amely segíteni tud a jelenlegi színvonal és minőség fenntarthatóságában.

 "A névadó szponzor az elmúlt két évben is drasztikusan csökkentette a támogatást, a város, valamint a többi támogató segítségével tudtunk működni, és eredményeket elérni" - fogalmazott Halm Rolland.

A szakosztályvezetés ugyanakkor megköszönte az Albacomp Zrt. eddigi támogatását, amely 1992-től állt a csapat mellett, oroszlánrészt vállalva a mérkőzéseknek otthont adó csarnok felújításában, és amelynek segítségével az elmúlt 20 év alatt háromszor nyert bajnokságot az együttes.

A vezetőség olyan névadó szponzort szeretne a szakosztály mögé állítani, mely a költségvetés 40-50 százalékát biztosítani tudja. Addig is az alapszakaszban a második helyen álló csapat változatlanul Albacomp-Fehérvár néven szerepel.

megosztom