Légiósaink

Németh ismét győztes találatot szerzett, Huszti bombagólt lőtt Dzsudzsákéknak

A mögöttünk hagyott hétvégén Németh Krisztián, Huszti Szabolcs és Dzsudzsák Balázs remekelt légiósaink közül. A holland Waalwijk csatára győztes gólt szerzett, Oroszországban Dzsudzsák és Huszti csapata egymással vívott rangadót, a szélső gólpasszt, a középpályás asszisztot és hatalmas szabadrúgásgólt jegyzett, végül Husztiék örülhettek.

ANGLIA

A hétvégén FA-kupa-és bajnoki mérkőzéseket is rendeztek a szigetországban. Sajnos előbbi sorozatban a Tottenham Hotspur-Bolton Wanderers mérkőzés félbeszakadt, miután Fabrice Muamba, az egykori Zairében született, volt angol U21-es válogatott játékos a 41. percben, a kezdőkör közelében zuhant a földre úgy, hogy senki nem volt a közelében. A bíró megállította a játékot, a 23 éves Muambát percekig ápolták a pályán, megpróbálták újraéleszteni, majd hordágyon levitték. Howard Webb játékvezető minden futballistát lehívott, majd nem sokkal később bejelentették, hogy a meccs nem folytatódik. A Bolton középpályásának állapota kritikus. A Bolton kapuját a magyar válogatott Bogdán Ádám védte, az állás pedig 1-1 volt, amikor az eset történt. A Wanderers vezetősége azt fontolgatja, hogy a történtek miatt feladják az FA-kupát, a keddre kiírt Aston Villa-Bolton mérkőzést elhalasztották.

A sérült Gera Zoltánt nélkülöző West Bromwich Albion döntetlent játszott az utolsó helyezett Wigan vendégeként, a WBA-ból kimaradt a múlt héten bárányhimlővel küszködő Fülöp Márton. A Swansea meglepetésre 3-0-ra nyert a Fulham otthonában, a londoniak keretében nem volt ott Somogyi Csaba.

A Queens Park Rangers (Buzsáky Ákos)-Liverpool találkozót szerdán rendezik.

A másodosztályban egyaránt 0-0-ra végzett a Hull City (Crystal Palace, 0-0) és a Portsmouth (Bristol City, 0-0) is a Championship 37. fordulójában. Gulácsi Péter a kispadon ült a Hullban, Futács Márkó a 83. percben állt be a Pompey-ba.

A harmadosztályban szereplő Rochdale Kurucz Péter nélkül 3-2-re győzött az Oldham Athletic ellen, hat nyeretlen forduló után. A magyar kapust sérülése miatt nem nevezték.

NÉMETORSZÁG

Az Augsburg a Mainz ellen folytatta jó szériáját, hazai pályán 2-1-re diadalmaskodott Szalai Ádám és Stieber Zoltán csapata ellen. A légiósok közül előbbi a kispadon kapott helyet, utóbbi eltilás miatt nem szerepelhetett. A Stuttgart elhozta a három pontot a Hoffenheim otthonából (2-1), Hajnal Tamás kezdőként 67 percet játszott a Sváboknál.

A Bundesliga 2-ben 4-1-es vereséget szenvedett a Király Gábort végig a kapujában tudó 1860 München a Greuther Fürth-től. Az MSV Duisburg 2-1-re legyőzte a Bochumot, a Duisburg keretébe nem került be Lázok János.

A Regionalligában Nagy Dániel végig pályán volt a Hamburg II-ben, amely kétgólos vereséget szenvedett a Hallescher pályáján.

OLASZORSZÁG

A másodvonalban a Reggina 2-1-re győzött a Livorno ellen, amelyben kezdőként 78 percet kapott Filkor Attila. Simon Ádám kimaradt az Empoli otthonában 1-0-ra kikapó Bari keretéből, Laczkó Zsolt pedig a 74. percben állt be a Sampdoriába, amely hazai pályán végzett 0-0-ra az Ascolival.

A Pescara-Brescia (Feczesin Róbert, Vass Ádám) mérkőzést hétfőn este rendezik.

A harmadosztályban Kovácsik Ádám védte a Foligno kapuját, amely gól nélküli döntetlent játszott a Pro Vercellivel, és utolsó a tabellán csoportjában.

SPANYOLORSZÁG

A sereghajtó Real Zaragoza egy pontot szerzett a kupaszereplésre pályázó Osasuna ellen, Pintér Ádám 54 percet töltött a pályán a Zaragozában.

HOLLANDIA

Németh Krisztián (balról a második) másodszor szerzett győztes gólt

Németh Krisztián második gólja másodszor is győzelmet ért a RKC Waalwijknak: a télen érkezett csatár a 26. fordulóban a De Graafshap ellen a 78. percben egy kapusról kipattanó labdát helyezett a hálóba, ezzel nyert 1-0-ra csapata, és a nyolcadik helyre lépett a tabellán. A játékos végigjátszotta a találkozót.

Az NEC 2-0-ra nyert a Venlo ellen idegenben. A győztes csapatban Babos Gábor és Vadócz Krisztián is végig a pályán volt, Szélesi Zoltán kispados volt.

Hazai pályán szenvedett 2-0-s vereséget az ADO Den Haag az Ajaxtól, a 25. perctől emberhátrányban játszó hágaiaknál Horváth Gábor végig a pályán volt.

OROSZORSZÁG

Többek között Huszti hatalmas góljával verte simán a Zenit Dzsudzsákékat

Dinamo Moszkva-Zenit rangadót rendeztek pénteken a Premjer Ligában, amin nagyon simán legyőzte idegenben a listavezető szentpétervári együttes a fővárosiakat a rájátszás ötödik fordulójában. A hazaiaknál Dzsudzsák Balázs gólpasszt adott, a vendégeknél a csereként beálló Huszti Szabolcs szintén jegyzett egy asszisztot, ami után egy hatalmas szabadrúgásgólt is szerzett. A középpályás másodszor volt eredményes a szezonban.

A magyar játékosok gólpasszai és Huszti gólja 3:00-tól:

BELGIUM

Egyaránt idegenben szenvedett vereséget a Kortrijk és a Genk is az alapszakasz utolsó előtti fordulójában. Az Anderlecht az utolsó pillanatokban szerzett góllal mentett pontot a St. Truiden (2-2) otthonában. Egyik csapat keretébe sem neveztek magyar játékost.

Az alapszakaszt már biztosan megnyerő Anderlechtnél Juhász Roland összegyűlt sárga lapjai miatti eltiltását töltötte. Czvitkovics Péter a Kortrijk (Gent, 1-3), Tőzsér Dániel és a sérült Köteles László pedig a Genk (Westerloo, 2-3) keretéből maradt ki. A két csapat az utolsó forduló előtt azonos pontszámmal áll a felsőházi rájátszást érő hatodik, illetve a csak alsóházi szereplésre jogosító hetedik helyen. Ráadásul a Beerschot otthonában pontot szerző Lokeren is megelőzheti még mindkét gárdát szerdán.

AUSZTRIA

Idegenben kapott ki 2-0-ra az Admira Wackertől a Sturm Graz, amelyben végig pályán volt Szabics Imre, és a 20. percben, 1-0-ás hazai vezetésnél büntetőt hibázott. A címvédő graziak már öt foduló óta nyeretlenek és gólképtelenek, utoljára éppen Szabics volt eredményes február 11-én.

A Mattersburg Waltner Róbert nélkül ikszelt a Rapid Wiennel, a Wacker Innsbruck 0-0-s döntetlent játszott a Ried ellen, a Wacker kapujában Sáfár Szabolcs állt.

GÖRÖGORSZÁG

A 25. forduló csúcseseménye, a Panathinaikosz-Olimpiakosz rangadó nyolc perccel a vége előtt vasárnap félbeszakadt. A találkozót az Olimpiakosz egygólos vezetésénél a lelátón kitört verekedés miatt fújta le a játékvezető. A kirobbant balhé annak fényében különösen érdekes, hogy egyetlen Olimpiakosz-drukker sem volt jelen a találkozón, miután a liga ezt elővigyázatossági okokból nem engedélyezte. Ennek ellenére mielőtt lefújták volna a találkozót, kétszer is félbeszakították a meccset rendbontások miatt, a második félidő pedig 35 perces késéssel kezdődhetett. A Megyeri Balázst foglalkoztató Olimpiakosz négy ponttal előzi meg Rudolf Gergely csapatát, a Panathinaikoszt, de utóbbit a mostani rendbontás miatt akár három pont levonással is sújthatja a fegyelmi bizottság, továbbá  vélhetően 3-0-s vendégsiker lesz a megállapított eredmény. Megyeri végig a pályán volt, míg Rudolfot nem nevezték a mérkőzésre.

Az Arisz Szaloniki 1-0-ra győzött az OFI Kréta ellen, Bodor Boldizsárt a 80. percben lecserélték. A Panioniosz-Doxa (2-0) bajnokin Pogacsics Krisztián a kispadon ült.

TÖRÖKORSZÁG

Idegenben játszott 0-0-s döntetlent az Antalyasporral az Eskisehirspor, amelynek keretébe Elek Ákos nem került be. Lázár Pál a kisadra leülhetett, de szerepet nem kapott a Kayserispor ellen, csapata, a Samsunspor 2-0-ra kikapott és kiesőhelyen áll.

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

A francia másodosztályban a 23. születésnapját ünneplő Koman Vladimir végigjátszotta a Monaco Tours elleni, idegenbeli mérkőzését. A találkozón nem született gól, de a döntetlennel a 35. percben emberhátrányba kerülő Monaco lehet elégedettebb.

A második helyezett Luzern otthonában játszott 0-0-s döntetlent Vanczák Vilmossal a soraiban a Sion, amely így 36 pontos levonása után jelenleg 3 ponttal áll a svájci bajnokságban, 11 pontos hátrányban az osztályozót érő 9. hely mögött.