London 2012

Még nem döntött az ötvenéves Birgit Fischer az olimpiáról

  • MTI

Még nem döntött a londoni olimpián való indulásról Birgit Fischer, a németek nyolcszoros olimpiai bajnok kajakosa, aki februárban múlt ötvenéves.

Még nem döntött a londoni olimpián való indulásról Birgit Fischer, a németek nyolcszoros olimpiai bajnok kajakosa, aki februárban múlt ötvenéves."Nem tudom, hogy ott leszek-e az áprilisi válogatón, az egyik napon jól megy, a másikon meg egyáltalán nem" - nyilatkozta vasárnap a sportág nagyasszonya. "Még van időm március 25-ig, akkor zárul le a nevezési határidő."

A 27-szeres világbajnok, egykori keletnémet kajakos - aki saját költségén, az önmaga által összeállított edzésterv alapján tíz hétig Ausztráliában készült - hat és fél éve nem indult versenyen (a 2005-ös zágrábi vb-n szállt vízre utoljára).

A kétgyermekes családanya először 1980-ban, Moszkvában szerepelt nyári játékokon, négy évvel később, Los Angelesben a keleti blokk bojkottja miatt nem volt ott. Legutóbb 2004-ben, Athénban szállt vízre olimpián úgy, hogy korábban már kétszer is visszatért: az 1988-as szöuli és a 2000-es sydneyi játékok után egyformán három évet pihent. Az újrakezdést követően mindkét alkalommal újabb aranyat, illetve aranyakat szerzett.