Serie A

Magára hagyhatja a Roma az Intert a középcsapatok szintjén

Egy mérkőzés maradt hétfő estére a Serie A 28. fordulójából, a Roma a Genoát látja vendégül. A Farkasok egy győzelemmel az egymással döntetlent játszó Udinese-Napoli pároshoz is valamivel közelebb kerülhetnek, és az Atalantával nem bíró Intert is leszakíthatják.

Roma-Genoa
20:45 Digi Sport (műsorváltozás!)
hatharom-tipp: 1

Sok esélyt nem adunk a jövő évi nemzetközi szereplésre a Romának, de azért egy győzelemmel három pontnyira megközelíthetné a jelenleg az Európa Liga-indulást jelentő negyedik és ötödik helyet elfoglaló Napoli-Udinese duót. Egyúttal az Intertől is hárompontos távolságba kerülhetnének a Farkasok, akik azonban nem biztos, hogy csúcsformában fogadják a Genoát, hiszen a két szellemi vezérnek, Francesco Tottinak és Daniele De Rossinak is edzést kellett kihagynia sérülés miatt, így kérdéses, hogy ott lehetnek-e a pályán.

Eközben a vendégek is igyekeznek némi kis zavart kelteni. Hiszen mikor máskor jöhetett volna elő a Genoa sportigazgatója azzal, hogy a nyáron ők is szerették volna Luis Enriquét edzőnek, mint a Roma elleni mérkőzés előtt. Persze, ha ezzel sikerül zavart keltenie, akkor eleve komoly bajokat kellene feltételeznünk a fővárosiaknál...

A Farkasok számára elvileg kötelező lenne a Genoa elleni győzelem, de Luis Enrique együttesét nem jellemzi a stabilitás.

A hazaiak változatos heteken vannak túl, az utóbbi öt meccsükből hármat elvesztettek és kettőt tudtak megnyerni. A legyőzőik a Siena, az Atalanta és a Lazio voltak, a legyőzöttjeik pedig a Parma és a Palermo. Érdekes, hogy utóbbiak ellen idegenben nyerni kifejezett bravúrnak számít, ugyanakkor a bergamói 4-1-es vereséget pedig nagy blamának kell értékelnünk. A stabilitás tehát továbbra sem jellemzi Luis Enrique együttesét.

A Genoa hat forduló óta nem tudott nyerni, de az utóbbi három meccsét legalább nem is veszítette el. A Parma ellen otthon, a Lecce ellen idegenben és a Juventus ellen szintén hazai pályán szereztek egy-egy pontot a piros-kékek. A vezérük továbbra is egyértelműen a legeredményesebb szezonját futó, 14 gólos argentin Rodrigo Palacio, aki mellé egyelőre a téli átigazolási szezonban érkezett Alberto Gilardino nem tudott felnőni. Igaz, a világbajnok center sérüléssel kezdte genovai karrierjét, ami nyilvánvalóan megnehezíti a helyzetét. Azonban jó nevű támadók ide vagy oda, meglepő lenne, ha akár az idegenbeli győzelmei, akár a döntetlenjei egyaránt alacsony számát (2-2) növelni tudná a Genoa.