La Liga

Hátrányból fordított és nyert az Espanyol - videó

A közel negyven percig emberelőnyben futballozó Espanyol magabiztos győzelmet aratott hazai környezetben a kiesés ellen küzdő Racing Santander felett a spanyol labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén, s ezzel feljött a hatodik helyre a tabellán.

A két csapatnál más célok lebegnek a szemek előtt, hiszen míg a barcelonai alakulatnál a nemzetközi porondon való szereplés, a Racingnál a bent maradás az elsődleges feladat.

A január óta nyeretlen vendégek az első valamire való akciójukból megszerezték a vezetést, Gonzalez beadására Stuari érkezett és laposan a háló passzolt. Szűk negyedórát futballozhattak a kiesés elöl menekülő zöld-fehérek, a 26. percben Verdu ugyanis egyenlített. Nem sokkal később Coutinho gólja már azt jelentette, hogy a szünetre már a hazaiaknál volt az előny. Mindkét találatnál Sergio García volt az előkészítő.

A fordulás után Gullón korán begyűjtötte második sárga lapját, így a második játékrész nagyrészét emberhátrányban futballozta végig a Racing. A létszámbeli fölényt a vége előtt tíz perccel kihasználta az Espanyol, Moreno találata pedig bebiztosította az újabb hazai győzelmet.

La Liga
28. forduló
Espanyol - Racing Santander 3-1 (2-1)
gólszerző: Verdu (26.) Coutinho (33.) Moreno (80.) ill. Stuani (12.)
kiállítva: Gullon (52.)