NB I visszatekintő

Forradalmi hangulatban - vér, szakadás, profizmus

  • Göbölyös János
Címkék:

A hétvégén a 20. fordulót rendezték az NB I-ben. Összeállításunkban az OTP Bank Liga mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel, valamint ismertetjük a következő kör programját.

Détári a fejét fogja, nem hisz a szemének - Fotó: fradi.hu

A Sisa-féle tétel logikáját követve, miszerint a csatárok száma és a góllövés nem egyenesen arányos, a hétvége másik magvas megállapítása az lehet, hogy a napsütés nem a forrófejűeknek kedvez. A március 15-ével induló négynapos ünnep, a 48-as eseményekhez igazodva forradalmi hangulatban folytatódott a stadionokban, ám ezúttal nem a szurkolók harcoltak egymással, hanem a játékosok vették a szokottnál agresszívebbre a figurát. A nyolc mérkőzésen ötvennyolcszor került elő a sárga lap, ebből három pirosat ért. Volt itt vérző száj (Pollák), szalagszakadás (Somalia), s bár szándékosságot egyik esetben sem kell keresni, általánosságban elmondható: a melegfront a kelleténél jobban megviselte a mezőnyt. Ezt persze lehetne magyarázni azzal, hogy a szezon kétharmadához érve élesedik a küzdelem, a kiesés veszélye féltucatnyi csapatot érint, a dobogós helyezésekért is ádáz csata zajlik, és ilyen helyzetben bizony az idegek nem mindig bírják a tempót az izmokkal. Van ebben némi igazság, ugyanakkor éppen az ilyen kiélezett szituációkban azt várná az ember, hogy a feszültség, a győzni akarás nem elsősorban a szabálytalan megmozdulásokban, hanem látványos megoldásokban, taktikai és technikai finomságokban csúcsosodik ki, vagy legalább is az utóbbiak kapnak nagyobb hangsúlyt. Nem ez történt.

Az még valahogyan megmagyarázható, hogy a ,,nyugati derbi", Zalaegerszeg és Szombathely futballcsapatának és szurkolótáborának ősi rivalizálása miért volt túlfűtött, az viszont már nehezen védhető - és most elsősorban a két hazai játékosra, Bogunovicsra és Kocsárdira gondolok -, hogy ártalmatlannak tűnő akció közben miért kell kísérteni a sorsot, és belemenni olyan szituációba, aminek második sárga lap, majd piros a vége. Az amúgy is egyre reménytelenebb helyzetbe kerülő ZTE akkor vesztette el két, amúgy meghatározónak számító védőjét, amikor a következő körben a szintén az életéért, az NB I-es létéért küzdő Vasashoz látogat. Nem azt mondom, hogy a kiállított játékosokkal a zalaiak az első győzelmük biztos tudatában utazhattak volna Angyalföldre, így azonban jócskán csökkent az esélyük a három pont megszerzésére. Abban azért bízhatnak, hogy mostanában a fővárosiaknál sem a tervszerűség és az ésszerűség diktál, és hátha a jövő héten valaki másról derül ki, hogy nem érvényes a sportorvosi igazolása. Mehmedagics esete hű tükörképe mindannak, ami a Vasasnál történik, és ha ehhez még szerény játéktudás is párosul, nem kell csodálkozni azon, ha az amúgy sem visszahúzódó természetű Urbán Flórián azt is kimondja, amit egyébként nem kellene. Vagy legalább is nem úgy, ahogyan neki sikerült, bár ebben a helyzetben badarság lett volna azt várni tőle, hogy körülírja a melegebb éghajlatra vonatkozó mondandóját.

Jutott két rangadó is erre a fordulóra, az egyiket ráadásul csúcsnak minősítettük. Joggal, hiszen a két jelenleg legjobb formában lévő csapat, a bajnokságban még veretlenül listavezető Debrecen, és az egyre stílusosabban futballozó, az idén megállíthatatlannak tűnő Videoton találkozott. Hogy milyen volt a színvonal, és végül mi döntött, azt láttuk, maradjunk annyiban, hogy a meccs nívója olyan messze volt a csúcskategóriától, mint sok esetben a két együttes játékosai az ellenfél kapujától. Szegény Bozsovicsra is ráragadt egyszer ez a tanácstalanság, és zavarában olyan gólpasszt adott Coulibalynak, hogy az ijedtében el is döntötte a meccset. Óriási hiba lenne a pályafutása legnagyobb bakiját bemutató montenegrói válogatott kapus nyakába varrni a vereséget, Paulo Sousa sem tette ezt, a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón megvédte játékosát, mondván, ez benne van a futballban. A portugál tréner minden bizonnyal tudta, érezte, hogy ezen a délutánon sokkal inkább középen és elöl mondott csődöt az utóbbi hetekben gólokat és sorozatos győzelmeket hozó taktika. A debreceniek meg köszönték szépen a gólpasszba csomagolt ajándékot, éltek vele, bár nyilván akkor sem estek volna kétségbe, ha egy ponttal utaznak haza, hiszen - ha bevallják, ha nem - láthatóan annyiért is mentek.

Mint ahogyan a Honvéd sem szaggatta szét magát. Ismét bebizonyosodott, hogy a Fradit mintha nyomasztaná a máskor plusz energiát adó Albert Stadion légköre, a zöldek most már jó ideje képtelenek kihasználni szurkolóik támogatását. Ezúttal ráadásul egy pécsi bravúrgyőzelem után kellett volna tartani a tempót a támadójátékban nem igazán brillírozó kispestiek ellen. Ha a fehérvári meccset utólag jóindulattal sem lehetett rangadónak minősíteni, akkor az Üllői úti mérkőzés egyes (hosszú) periódusai alapján a fakó kategóriába sorolható. Hogy ki tehet erről? Détári Lajos szerint a Honvéd, amely nem akart futballozni, egészen pontosan arra koncentrált, hogy elrontsa a Fradi játékát. Nos, ha nagyon pikírt akarnék lenni, azt mondanám, hogy az összképet tekintve aligha volt mit elrontani, finomabban fogalmazva, és ezzel talán a ferencvárosiak is egyetértenek, a deffenzív taktika ellen is van megoldás, és ha ezt Détáriék megtalálják, begyakorolják, akkor az eredmény sem marad el. Aztán volt egy kis ,,bírózás" is a meccs végén, de hát ezt tudjuk be a lefújás utáni felfokozott idegállapotnak, azzal együtt, hogy a kispesti kapus valóban a tizenhatos vonalán túl fogta meg a labdát. 

A Détári-Ferguson-Wenger féle párhuzam pedig jól hangzik, csak hát az egy más dimenzió. Ott nem csak a padon ülők, hanem a negyedik játékvezető is profi. A pályán lévőkről nem is beszélve...

OTP Bank Liga
20. forduló
ÚJPEST-KAPOVÁRI RÁKÓCZI 3-1 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 3439 néző. Vezette: Becséri Dániel (Viszokai László, Farkas Balázsl)
Újpest: Balajcza – Nagy P., Mihajlovics, Litauszki, Pollák (Fodor, 71.) – Simon K. (Kovács D., 65.), Vasziljevics, Barczi, Markovics, Remili (Lázár, 77.) – Kabát. Vezetőedző: Zoran Szpisljak. Cserepad: Horváth T., Fodor, Eninful, Jevtics, Lázár, Kovács D.
Kaposvár: Hajdúch – Gujics, Zsók, Graszl, Jánvári – Balázs B. (Diallo, 86.), Hegedűs D. (Dankwah, 55.), Safarics (Jammeh, 68.), Horváth T., Pavlovics – Grumics. Vezetőedző: Sisa Tibor. Cserepad: Posza, Bank, Katona, Dankwah, Sedlák, Diallo, Jammeh.
Gólszerző: Remili (20.), Kabát (54., 85.), ill. Grumics. (52.)
Sárga lap: Pollák (34.), Vasziljevics (45.), Kabát (50.), ill. Pavlovics (53.), Balázs B. (61.), Jánvári (72.), Diallo (87.).
 
VASAS-GYŐRI ETO 1-2 (0-1)
Illovszky Stadion, 1500 néző. Vezette: Farkas Ádám (Vámos Tibor, Kelemen Attila)
Vasas: Ilizi – Görgényi, Tóth M., Takács Z., Katona – Boda (Szabó B., 67.), Varga G., Hercegfalvi (Dajics, 46.), Bárányos (Kiss T., 46.), Kovács D. - Csoór. Vezetőedző: Urbán Flórián. Cserepad: Halasi, Farkas Z., Kiss T., Kovács Á., Dajics, Szabó B.
Győr: Sztevanovics – Babics, Fehér Z., Sztanisics, Völgyi – Koltai (Dudás, 61.), Pátkai, Kamber, Trajkovics (Pilibaitis, 75.), Dinjar – Ahjupera (Tokody, 87.). Vezetőedző: Pintér Attila. Cserepad: Molnár, Szabó O., Dudás, Ji-Paraná, Pilibaitis, Varga R., Tokody..
Gólszerző: Takács Z. (58., 11-esből), ill. Ahjupera (19.), Dudás (66.)
Sárga lap: Katona (4.), Varga G. (28.), Bárányos (45.), Takács Z. (48.), Kiss T. (86.), ill. Völgyi (12.), Dudás (67.), Trajkovics (69.), Tokody (89.)
 
KECSKEMÉTI TE-PMFC-MATIAS 1-2 (1-2)
Kecskemét, 2000 néző. Vezette: Takács János (L. Tóth Lajos, Demeter János)
KTE: Németh G. – Alempijevics, Koszó, Balogh B., Mohl –  Szavics (Balog M., 62.), Litsingi, Csukics (Bertus, 24.) – Bori, Tököli (Tölgyesi, 82.), Lencse. Vezetőedző: Szabó István. Cserepad: Antal B., Bertus, Farkas A., Forró, Brdarics, Tölgyesi, Balog M.
PMFC: Dibusz – Simonfalvi, Goia, Causics, Markovics – Demjén, Scsepanovics, Regedei, Nagy O. (Frőhlich, 66.) – Andorka (Lantos, 89.), Horváth Zs (Nagy J., 77.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc. Cserepad: Strublics, Marovics, Nagy J., Todorovics, Kvekveskiri, Frőhlich, Lantos.
Gólszerző: Lencse (1.), ill. Horváth Zs. (5.), Andorka (11.)
Sárga lap: Tököli (39.), Bori (74.), Litsingi (91.), ill. Andorka (33.), Scsepanovics (66.), Markovics (73.), Frőhlich (86.)
 
FGSZ SIÓFOK-MVM PAKS 2-0 (1-0)
Siófok, 1000 néző. Vezette: Veizer Roland (dr. Varga Zsolt, Berettyán Péter)
Siófok: Ribánszki – Mogyorósi, Fehér Zs., Nyári, Fejes – Haraszti (Kanta Sz., 85.)., Kecskés (Horváth B., 92.), Egerszegi, Melczer – Sowunmi (Pál, 68.), Simon A. Vezetőedző: ifj. Mihalecz István. Cserepad: Milinte, Kiss Zs., Eugene, Huszák, Kanta Sz., Horváth B., Pál. 
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Gévay, Szabó J. – Szatmári (Vayer, 46.), Sifter, Fiola, Sipeki (Bartha, 46.) – Kiss T., Hrepka (Csehi T., 65.). Vezetőedző: Kis Károly. Cserepad: Pokorni, Csehi T., Báló, Eppel, Mészáros, Bartha, Vayer.
Gólszerző: Haraszti (29.), Melczer (71.)
Sárga lap: Simon A. (51.), Pál (81.), Ribánszki (90.), ill. Sifter (7.), Heffler T. (70.), Éger (78.)
 
LOMBARD PÁPA-DIÓSGYŐRI VTK 1-2 (0-1)
Perutz Stadion, 1600 néző. Vezette: Berger József (Medovarszki János, Kis Zoltán)
Pápa: Szűcs – Nagy S., Balogh B., Tóth G., Németh M. – Lovrencsics, Horváth L., Arszics (Quintero, 75.), Gyömbér, Szilágyi P. (Inutile, 68.) – Csermelyi (Benko, 58.). Vezetőedző: Bene Ferenc. Cserepad: Takács T., Dóczi, Présinger., Quintero, Rodenbücher, Benko, Inutile.
DVTK: Rados – Vági, Gal, Nagy T., Gohér – Gallardo (Dobos, 85.), Sekour, Fernando, Luque – Tisza, Seydi (Arze, 54.). Vezetőedző: Benczés Miklós. Cserepad: Farkas B., Vadász, Arze, Csirszki, Bogáti, Dobos, Frizoni.
Gólszerző: Lovrencsics (87.), ill. Luque (26., 11-esből), Tisza (76.)
Sárga lap: Szűcs (25.), Tóth G. (52.), Quintero (80.), ill. Nagy T. (21.), Rados (91.), Gohér (93.)
 
ZALAEGERSZEGI TE-HALADÁS SOPRON BANK 1-1 (1-1)
ZTE Aréna, 6082 néző. Vezette: Vad II. István (Kispál Róbert, ifj. Tóth Vencel)
ZTE: Jahics – Kocsárdi, Bogunovics, Kovács Gergő (Brkics, 86.), Hidvégi (Pavicsevics, 67.) – Polareczki (Nicorec, 61.), Máté, Ganugrava, Panikvar  – Szakály D., Balázs. Vezetőedző: Prukner László. Cserepad: Vlaszák, Szalai, Hervás, Nicorec, Brkics, Pavicsevics, Wittman.
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Tóth P., Halmosi – Nagy D. (Sipos, 46.), Rajos, Búrány (Kenesei, 74.), Iszlai, Radó – Oross (Korolovszky, 92.). Vezetőedző: Artner Tamás. Cserepad: Gőcze, Korolovszky, Kulcsár K., Horváth A., Sipos N., Kenesei, Ugrai
Gólszerző: Balázs (34.), ill. Halmosi (13.)
Sárga lap: Bogunovics (12.), Kocsárdi (71.), Máté (92.) ill. Tóth P. (2.), Rajos (8.), Oross (50.), Iszlai (90.),
Piros lap: Bogunovics (49., második sárga lap), Kocsárdi (90., második sárga lap), ill. Rajos (52., második sárga lap)
 
VIDEOTON-DEBRECENI VSC-TEVA 0-1 (0-0)
Székesfehérvár, 8120 néző. Vezette: Iványi Zoltán (Ring György, Albert István)
Videoton: Bozsovics – Oliveira, Vinícius, Caneira, Szolnoki –  Gyurcsó (Kovács I., 66.), Sándor Gy. (Perics, 86.), Mitrovics (Torghelle, 66.), Tóth B., Walter Lee – Nikolics N. Vezetőedző: Paulo Sousa. Cserepad: Tujvel, Aposztolopulosz, H. Sánchez, Kovács I., Brandao, Perics, Torghelle.
DVSC: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut – Bódi (Rezes, 62.), Varga, Bouadla, Szakály P., Yannick (Ramos, 81.)  – Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Verpecz, Nikolov, Máté, Ramos, Rezes, Kulcsár T., S. Nikolics.
Gólszerző: Coulibaly (64.)
Sárga lap: Gyurcsó (2.), Oliveira (13.), Tóth B. (28.), Torghelle (69.), ill. Novakovics (32.), Nagy Z. (48.), Korhut (57.), Coulibaly (58.), Szakály P. (78.)
 
FERENCVÁROS-BUDAPEST HONVÉD 0-0
Albert Stadion, 7000 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Erős Gábor, Szpisják Zsolt)
FTC: Jova – Grúz, Balog Z., Klein – Jovanovics (Beliczky, 73.), Busai, Józsi, Sváb – Somalia (Kulcsár D., 32.), Pölöskey, Abdi (Lisztes, 56.). Klubmenedzser: Détári Lajos. Cserepad: Kunsági, Hakola, Júnior, Kulcsár D., Lisztes, Zsivoczky, Beliczky.
Honvéd: Sánta – Lovrics, Botis, Debreceni, Vidovics – Hadzsics (Hajdú, 58.), Ceolin (Johnson, 75.), Ivancsics, Hidi, Tchami – Délczeg (Horváth A., 86.). Vezetőedző: Supka Attila. Cserepad: Kemenes, Czár, Hajdú, Horváth A., Johnson, Faggyas, Vernes.
Sárga lap: Busai (6.), ill. Botis (16.), Debreceni (28.), Tchami (75.)

 

MESTERI MONDATOK
A 20. fordulóból
A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is,     ezekből szemezgettünk:                                                                                                                                                              
Mészáros Ferenc (Pécs) üzent egyik kritikusának: ,,Legutóbb egy nagy szaktekintélyű kolléga megjegyezte, hogy elhervadt a hóvirág a Mecsekalján, de jelezném, egyáltalán nem hervadt el, annak ellenére sem, hogy március van”.
Kondás Elemér (Debrecen) óvatosan realista: ,,Nehéz mérkőzésre készültünk, nehezet is kaptunk...Hogy megnyertük volna ezzel a bajnokságot? Nem tudom...Van még hátra tíz mérkőzés.”
Pintér Attila (Győr) megvédte a büntetőt rontó játékosát: ,,Csak az tud tizenegyest hibázni, aki oda mer állni”.
Détári Lajos (Ferencváros) kifakadása, és merész párhuzama: ,,A bírókkal ne is foglalkozzunk, mert ez felháborító itt a Fradi-pályán, hogy a négyes számú bíró állandóan velem foglalkozik, és azt nézi, hogy én mit csinálok. Hol láttunk olyat, hogy egy Fergusont, vagy egy Wengert minden percben a negyedik bíró rendre utasít? Azért vannak itt játékszabályok is! Ha egy edzőnek bármikor van észrevétele, vagy ha én úgy látom, hogy fault volt, vagy nem volt fault, hadd tegyem azt szóvá!"”.
Supka Attila (Honvéd) válasza Détári azon megjegyzésére, hogy a Honvéd nem hagyta futballozni a Fradit: ,,Minden csapatnak az a célja, hogy a másik csapat játékát valamilyen szinten elrontsa.”
Urbán Flórián (Vasas) túlfűtött kritikája: ,,...én nem foglalkozom a játékvezetőkkel, nem is szoktam, de azért már egy kicsit erős, hogy ilyeneket befújkálnak. Kimegy külföldre egy csapat, és utána úgy p...csán rúgják őket - már elnézést a kifejezésért -, hogy utána öröm nézni, és utána sírnak kint, hogy jaj, hogy megrugdostak. Itt mindent lefújkálnak, fújnak, húzgálnak, a játékosok sírnak fetrengenek...nehéz, de ez van”.
Sisa Tibor (Kaposvár) a futballmatematika egyik alaptételéről: ,,A csatárok száma és a góllövés nem egyenesen arányos”.
Bene Ferenc (Pápa) a szerencse hiányáról: „Szerintem jelenleg az NB I legpechesebb csapata a Lombard, de dolgozni kell tovább”.
Paulo Sousa (Videoton) Bozsovics hibájának következményéről: „A gól mentálisan agyonvágta a csapatomat."

 

OTP Bank Liga
Tabella
1. Debreceni VSC 20 15 5 0 40-13 +27 50
2. Győri ETO 20 14 2 4 37-21 +16 44
3. Videoton 20 12 2 6 36-14 +22 38
4. Budapest Honvéd 20 10 6 4 36-22 +14 36
5. Pécsi MFC 20 8 8 4 29-29 0 32
6. Diósgyőri VTK 20 9 4 7 30-27 +3 31
7. Kecskeméti TE 20 8 4 8 31-28 +3 28
8. Paks 20 7 6 7 33-35 -2 27
9. Ferencváros 20 6 5 9 19-19 0 23
10. Haladás 20 5 7 8 22-26 -4 22
11. Újpest 20 6 3 11 26-35 -9 21
12. Siófok 20 4 8 8 19-29 -10 20
13. Kaposvár 20 3 11 6 23-30 -7 20
14. Pápa 20 5 3 12 19-30 -11 18
15. Vasas 20 3 8 9 18-31 -13 17
16. Zalaegerszeg 20 0 8 12 17-46 -29 8

 

 

OTP Bank Liga
A góllövőlista
14 gólos DANILO DE OLIVEIRA (Bp. Honvéd)
12 gólos ADAMO COULIBALY (DVSC), ANDRÉ ALVES (Videoton)
11 gólos MILAN PERICS (Kaposvár, Videoton)
10 gólos Nikolics Nemanja (Videoton)
9 gólos Bajzát Péter (PMFC)
8 gólos José Luque (DVTK), Jarmo Ahjupera (Győri ETO)
7 gólos L’Imam Seydi (DVTK), Dudás Ádám (Győri ETO), Böde Dániel (Paks), Melczer Vilmos (Siófok), Rajczi Péter (Újpest)
6 gólos Goran Vujovics (Haladás), Lencse László (Videoton, Kecskemét), Vayer Gábor (Paks), Goran Marics (Pápa), Kabát Péter (Újpest)
5 gólos Ivancsics Gellért (Bp. Honvéd), Bódi Ádám (DVSC), Kulcsár Tamás (DVSC), Stevo Nikolics (DVSC), Budovinszky Krisztián (DVTK), Nikola Trajkovics (Győri ETO), Kethevoama Foxi (Kecskemét), Horváth Zsolt (PMFC),
4 gólos Szakály Péter (DVSC), Pölöskey Péter (FTC), Somalia (FTC), Gyurcsó Ádám (Kecskemét, Videoton), Bartha László (Paks), Hrepka Ádám (Paks), Ferenczi István (Pápa), Lovrencsics Gergő (Pápa), Nagy Olivér (PMFC), Djordje Kamber (ZTE)
3 gólos Németh Norbert (Bp. Honvéd), Torghelle Sándor (Bp. Honvéd, Videoton), Tisza Tibor (DVTK), Pátkai Máté (Győri ETO), Rati Alekszidze (Győri ETO), Völgyi Dániel (Győri ETO), Kenesei Krisztián (Haladás), Miroszlav Grumics (Kaposvár), Vladan Szavics (Kecskemét), Tököli Attila (Kecskemét, ZTE, Kecskemét), Andorka Péter (PMFC), Haraszti Zsolt (Siófok), Simon Attila (Siófok), Kulcsár Dávid (Vasas, FTC), Marko Simics (Vasas), Máté Péter (ZTE), Roguy Méyé (ZTE, DVSC)
2 gólos Dieng Abass (Bp. Honvéd), Hajdú Norbert (Bp. Honvéd), Nagy Zoltán (DVSC), Mbengono Yannick (DVSC), Francisco Gallardo (DVTK), Marko Dinjar (Győri ETO), Koltai Tamás (Győri ETO), Linas Pilibaitis (Győri ETO), Halmosi Péter (Haladás), Kovács István (Haladás, Videoton), Tóth Péter (Haladás), Balázs Benjámin (Kaposvár), Bertus Lajos (Kecskemét), Francis Litsingi (Kecskemét), Jovica Stokics (Kecskemét), Éger László (Paks), Kiss Tamás (Paks), Montvai Tibor (Paks), Sifter Tamás (Paks), Szatmári Lóránd (Paks), Gyánó Szabolcs (PMFC), Szabó János (Siófok), Tusori Richárd (Siófok), Balogh Balázs (Újpest), Dvorschák Gábor (Újpest), Simon Krisztián (Újpest), Bárányos Zsolt (Vasas), Juszuf Dajics (Vasas), Sándor György (Videoton), Dusan Vasziljevics (Videoton), Paulo Vinícius Souza dos Santos (Videoton), Balázs Zsolt (ZTE), Daniils Turkovs (ZTE)
1 gólos Sorin Botis (Bp. Honvéd), Délczeg Gergely (Bp. Honvéd), Hidi Patrik (Bp. Honvéd), Ivan Lovrics (Bp. Honvéd), Novák Alexisz (Bp. Honvéd), Hervé Christian Tchami (Bp. Honvéd), Luis Ramos (DVSC), Rezes László (DVSC), Dajan Simac (DVSC), Varga József (DVSC), Mohamadou Abdouraman (DVTK), Vicente Arze (DVTK), Gohér Gergő (DVTK), Lippai Ákos (DVTK), George Menougong (DVTK), Liban Abdi (FTC), Felipe Félix (FTC), Juha Hakola (FTC), Alekszandar Jovanovics (FTC), Martin Klein (FTC), Lisztes Krisztián (FTC), Mark Otten (FTC), Oláh Lóránt (FTC), Rósa Dénes (FTC), Tóth Bence (FTC), Valentin Babics (Győri ETO), Ji-Parana (Győri ETO), Nagy II. Gábor (Haladás), Schimmer Szabolcs (Haladás), Mariján Sluka (Haladás), Nagy Dániel (Haladás), Oross Márton (Haladás), Bank István (Kaposvár), Bőle Lukács (Kaposvár), Graszl Károly (Kaposvár), Haruna Jammeh (Kaposvár), Drazsen Okuka (Kaposvár), Bojan Pavlovics (Kaposvár), Nikola Safarics (Kaposvár), Bori Gábor (Kecskemét), Sindou Dosso (Kecskemét), Mohl Dávid (Kecskemét), Szinisa Radanovics (Kecskemét), Simon Attila (Kecskemét), Gévay Zsolt (Paks), Magasföldi József (Paks), Dlusztus András (Pápa), Giorgi Granugrava (Pápa), Présinger Ádám (Pápa), Frőhlich Roland (PMFC), Petrók Viktor (PMFC), Pintér Attila (PMFC), Regedei Csaba (PMFC), Nenad Todorovics (PMFC), Huszák Tamás (Siófok), Lattenstein Norbert (Siófok), Balajti Ádám (Újpest), Egerszegi Tamás (Újpest), Darko Markovics (Újpest), Kovács Dániel (Újpest), Lázár Bence (Újpest), Bojan Mihajlovics (Újpest), Remili Mohamed (Újpest), Beliczky Gergő (Vasas), Gáspár József (Vasas), Katona Máté (Vasas), Kovács Gábor (Vasas), Haris Mehmedagics (Vasas), Takács Zoltán (Vasas), Alvaro Brachi (Videoton), Brandao Evandro (Videoton), Elek Ákos (Videoton), Filipe Oliveira (Videoton), Vaskó Tamás (Videoton), Walter Lee (Videoton), Kocsárdi Gergely (ZTE), Varga Róbert (ZTE)
Öngól Sorin Botis (Bp. Honvéd), Korhut Mihály (DVSC), Szabó O. (Győri ETO), Balogh Béla (Kecskemét), Csehi Tamás (Paks), Présinger Ádám (Pápa), Sowunmi Thomas (Siófok), Kulcsár Dávid (Vasas)
   

 

 

OTP Bank Liga
A 21. forduló programja
Március 23. (péntek)    
Budapest Honvéd-Kecskeméti TE 18.00 (TV: SportM)
Március 24. (szombat)    
Debreceni VSC-Lombard Pápa 15.00 (TV: Sport1)
Kaposvári Rákóczi-FGSZ Siófok 17.00  
PMFC-MATIAS-Videoton 17.00  
Vasas-Zalaegerszegi TE 17.00  
Diósgyőri VTK-Újpest FC 17.30 (TV: Sport1)
Március 25. (vasárnap)    
Győri ETO-MVM Paks 16.00 (TV: M1)
Haladás-Ferencváros 18.00 (TV: Sport2)