Serie A

A Juve rátalált a helyes útra - lapszemle

Négy döntetlen után öt gólt lőtt Firenzében Antonio Conte csapata

“Juve buli Firenzében” Ismét rendkívül találó címet választott első oldalára a Tuttosport, amely vasárnapi számában nem győzte dicsérni a Fiorentinát kiütő Juventust.

Conte nem stresszel a Milan előnye miatt

Az előző négy fordulóban elért döntetlen után Conte együttese már nagyon ki volt éhezve egy komolyabb sikerre, és a szombat esti gálához a Fiorentina tökéletes partnernek bizonyult. 

“Ennek az eredménynek köszönhetően folytathatjuk az álmodozást. Egy tökéletes estén vagyunk túl, pedig Vucsinics kapufájánál még izgultam, azt hittem, nem lesz több ekkora lehetőségünk. Hogy stresszelne minket a Milan 4 pontos előnye? Abszolút nem. Én és a játékosaim csak a saját dolgunkkal foglalkozunk” - nyilatkozta a Juve 5-0-ás idegenbeli győzelmét követően Antonio Conte.

A sikerért talán Mirko Vucsinics tette a legtöbbet, a montenegrói csatár nem véletlenül lett a La Gazzetta dello Sport értékelése szerint a mezőny legjobbja 8-as osztályzattal. A második Juvés gólját megszerző Pirlo, Marchisióhoz hasonlóan hetes érdemjeggyel zárt

“Juve, Vucsinics a te Ibrahimovicod” - írta hétfői címlapján a Tuttosport, amely nem kevesebbet vár a bajnokságban 5 gólnál járó támadótól mint a Milan elleni keddi kuapelődöntő megnyerését.

A listavezető is győzött a hétvégén, a Milan könnyed sikert aratott a Parma otthonában. Ibrahimovic az előző 3 bajnokiján öt gólt szerzett, de ennél is fontosabb, hogy a Juventusszal szemben meglévő komoly előny ezúttal sem csökkent. 

Milánó kék-fekete felében viszont már jóval több a gond, az Inter ugyanis a Marseille elleni BL-búcsú után nem tudta legyőzni az Atalantát. Milito ismét büntetőt hibázott, sajtóinformációk szerint a csere szerepkörét sérelmező Diego Forlán pedig megtagadta a játékot. Bár utóbbi esetet Claudio Ranieri rögtön cáfolta a meccs utáni sajtótájékoztatón, a televíziós szakértőként dolgozó Lele Oriali (aki korábban sportvezeőként illetve játékosként is szolgálta az Intert) és Marco Branca komoly vitája újra felszínre hozta a problémákat.

“Puskaporos a hangulat az Internél, dobbant a nápolyi szív”- Hétfőn ezzel a címlappal és az Udinese ellen büntetőt hibázó, majd négy perc alatt két gólt szerző Cavani fotójával jelent meg a Corriere dello Sport.  Az olasz  sportújságok a Juventushoz hasonlóan nagyon dicsérték a Napolit, amely az udinei döntetlen után már csak egyetlen pontra van a dobogós Laziótól.

A Lazio vereségének köszönhetően az Inter “csak” 7 pont távolságra van a harmadik helytől.  A fővárosiak a Catania otthonában szenvedtek vereséget, ami azért érdekes, mert a Romás múltja ellenére épp a szicíliai klub szakvezetőjét, Vincenzo Montellát jósolja Edy Reja utódjának az olasz sajtó. A feltételezéseket Montella természetesen egyből cáfolta, a Catania jelenlegi trénere ugyanakkor kijelentette, csapatának igenis van esélye az ötödik (Európa-liga indulást erő) hely megszerzésére.

“Puskaporos a hangulat az Internél, dobbant a nápolyi szív”- Hétfőn ezzel a címlappal és az Udinese ellen büntetőt hibázó, majd négy perc alatt két gólt szerző Cavani fotójával jelent meg a Corriere dello Sport.  Az olasz  sportújságok a Juventushoz hasonlóan nagyon dicsérték a Napolit, amely az udinei döntetlen után már csak egyetlen pontra van a dobogós Laziótól. “Moratti ez így nem mehet tovább” - írta a La Gazzetta dello Sport, amely hétfői első oldalán kiemelte, hogy az Inter elnöke már az Atalanta elleni meccs lefújása előtt távozott a stadionból. Lehet, hogy Massimo Moratti sem bírta tovább nézni csapata vergődését.