NBA

Továbbra is veretlen a Knicks az új edzővel

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 80. játéknapjának legnagyobb eseménye az volt, hogy a New York Knicks ismét nyerni tudott, ezúttal az Indiana Pacers otthonában. Jeremy Linék ezzel továbbra is veretlenek az új edző, Mike Woodson irányításával.

A nap nyitómérkőzésére Los Angelesben került sor, ahol a Clippers fogadta a Houston gárdáját. Annak ellenére, hogy a vendégek nélkülözték Kevin Martint és Kyle Lowryt is, mégis komoly harcra tudták kényszeríteni a Clipperst, hiszen a Rockets még nyolc ponttal vezetett a félidőben, ám Chris Paulék valahogy fel tudtak állni, s végül 95-91-re megnyerték a mérkőzést. A már említett CP3 oroszlánrészt vállalt csapata sikerében, hiszen 23 ponttal ő volt a Clippers legeredményesebb játékosa.

Láthatóan jót tett a Knicksnek az edzőváltás, ugyanis Jeremy Linék ismét nyerni tudtak, ezúttal 102-88-ra, Indianában. A meccs egyébként a záró játékrészben dőlt el, ahol 79-82-es-es állásról egy gyors rohanással 80-91-re módosította az állást a vendég együttes. A mezőny legjobbja Roy Hibbert volt, aki 24 pontjával és 12 lepattanójával dupla-duplát ért el.

Továbbra is veretlen a Knicks az új edzővel

A pénteki kisiklást követően javítani tudott a Bulls is, ezúttal hazai pályán 89-80-ra verte meg a Philadelphiát. A Chicagónak egyébként nagyon kellett harcolnia, hiszen az első negyedet például 13 ponttal veszítette el, és innen sikerült visszakapaszkodni a mérkőzésbe. Derrick Rose hiányában ismét CJ Watson irányított, aki 20 pontjával a Bulls legtöbb pontot szerző játékosa volt. A Sixers játéka egy egyszemélyes hadseregére hajazott, Jrue Holiday 30 egységet szerzett, ám rajta kívül egyedül Spencer Hawes tudott eljutni 10 pontig. A már említett csereirányító, CJ Watson a mérkőzés után beszélt csapata céljairól: „Nagyon fontos, hogy első kiemeltek legyünk, hogy megkapjuk a hazai pálya előnyét, és élni tudjunk vele. Nagyon nehéz lesz, ám megpróbálunk egészségesek maradni, és megnyerni minden meccset.”

Texasi rangadót nyert a Dallas Mavericks, a címvédő hazai pályán verte 106-99 arányban a San Antonio csapatát. A hazaiaknál Marion és Haywood nem játszhatott, ám Dirk Nowitzki 27 pontjával így is sikerre tudta vezetni csapatát. A vendégek új szerzeménye, Stephen Jackson is bemutatkozott, ő csereként állt be, 16 percet játszott, ezalatt 5 pontig jutott.

Újabb vereséget szenvedett a Boston, Denverben kapott ki 98-91-re. A győzelmet az újonc Kenneth Fariednek, valamint Danilo Gallinarinak köszönheti a Nuggets. Az olasz 20 pontig jutott, Faried pedig 18 pontot, valamint karriercsúcsot jelentő 16 lepattanót könyvelhetett el. George Karl így nyilatkozott fiatal játékosáról: „Valószínűleg nem tudtunk volna nyerni Kenneth nélkül. Az egész mérkőzés alatt jól játszott, ám a játékát leginkább az utolsó 3-4 percben élveztem.”

A szétszedett Warriors ezúttal Salt Lake Citybe utazott, ahol a Utah Jazz 99-92-es vereséget mért az oaklandi csapatra. A hosszabbításba torkolló mérkőzés elejét inkább a vendégek uralták, ám a harmadik negyedben átvette a vezetést a Jazz, a záró játékrész pedig ismét a Warriorsé volt. A Golden State együttesénél Nate Robinson 19, David Lee 18, Klay Thompson pedig 17 egységig jutott. A mérkőzés embere nagy meglepetésre az Al Jefferson helyére bekerülő Derrick Favors volt, aki 23 pontot és 17 lepattanót szerzett a Jazz centereként.

Eredmények:
Los Angeles Clippers-Houston Rockets 95-91
Indiana Pacers-New York Knicks 88-102
Charlotte Bobcats-Toronto Raptors 107-103
Chicago Bulls-Philadelphia 76ers 89-80
New Jersey Nets-New Orleans Hornets 94-102
Dallas Mavericks-San Antonio Spurs 106-99
Denver Nuggets-Boston Celtics 98-91
Utah Jazz-Golden State Warriors 99-92 - h. u.