Snooker

Robertson könnyedén jutott be a PTC elődöntőjébe

Az ausztrál Neil Robertson magabiztosan nyert Joe Perry ellen a PTC negyeddöntőjében, így ő az elődöntőben Stephen Maguire-rel találkozik.

Robertson könnyedén jutott be a PTC elődöntőjébeA 2010-es ausztrál snookervilágbajnok, Neil Robertson hozta a kötelezőt Joe Perry ellen, és 4-1-re megnyerte a Players Tour Championship negyeddöntőjét.

Robertson a Perry elleni mérkőzésen meglökte a torna eddigi legnagyobb breakjét (131), beérve ezzel Ricky Waldent, aki néhány napja szintén produkált egy ugyanilyen parádés megindulást.

Bár Perry ki tudott egyenlíteni a második frame-ben, innentől kezdve nem volt megállás az ausztrál versenyző számára, aki begyűjtötte a hátralévő játszmákat.

„Nagyon örülök a továbbjutásnak, ám még mindig kihagytam időnként, hiszen három könnyebb lökést is elhibáztam. Érdekes mérkőzés volt ez, mivel Joe-val barátok vagyunk. Neki is voltak lehetőségei a harmadik és negyedik játszmákban, és ha azokat kihasználja, akkor egészen másképpen alakult volna ez a mérkőzés” - mondta Robertson.

A másik negyeddöntőben Andrew Higginson szintén 4-1-re múlta felül Xiang Guodongot, így ő lesz a korábban továbbjutó Stephen Lee ellenfele a legjobb négy között.

A vasárnapi program:
13:00-tól,
Stephen Lee - Andrew Higginson
Stephen Maguire - Neil Robertson
21:00-tól,
Döntő
 
Az Eurosport 2 13:30-tól, az Europsort pedig 20:45-től élőben közvetíti a PTC hátralévő mérkőzéseit.