Biatlon

Martin Fourcade az összetett Világkupa győztese

  • VNA

A szombati üldöző versenyt is Martin Fourcade nyerte meg Hanti-Manszijszkban, így övé lett az összetett Világkupa.

Az első helyről induló Martin Fourcade szerezte meg a győzelmet a biatlon Világkupa sorozat idei utolsó üldöző versenyén. A Hanti-Manszijszkban rendezett futamon a francia versenyző csak egy lövőhibát követett el (a harmadik sorozatban), így simán utasította maga mögé a mezőnyt. Fourcade-nak még az is belefért, hogy az utolsó lövészete után diadalittasan kiintett a közönségnek. Remekül versenyzett a német Arnd Peiffer is, aki azonban utolsóra szintén egyszer hibázott a lövészetben, így Fourcade-ra már ő sem volt veszélyes. A harmadik helyen a norvég Emil Hegle Svendsen érkezett meg, aki azonban ezzel a helyezéssel sem tudta megőrizni esélyét az összetett versenyben.

Martin Fourcade ugyanis mai sikerével megnyerte a szakági Világkupát és egyben az összetett versenyt is. Ő lett (Patrice Baillye Salins és Raphael Piorée után) a harmadik francia férfi biatlonos, aki az összetett verseny élén végez. Vasárnap egy tömegrajtos versennyel zárul a férfiak számára az idei biatlon Világkupa szezon.

Biatlon Világkupa - Hanti Manszijszk (RUS)
férfi üldöző verseny - 12,5 km
1. Martin Fourcade (FRA) 34:47,1 (1 lövőhiba)
2. Arnd Peiffer (GER) +19,6 mp (1)
3. Emil Hegle Svendsen (NOR) +34,7 mp (2)
4. Dimitrij Malisko (RUS) +40,5 mp (2)
5. Tarjei Bö (NOR) +1:05,0 mp (2)
3. Michal Slesingr (CZE) +1:21,4 mpő (3)
Az összetett Világkupa állása: 1. Martin Fourcade (FRA) 1090 pont, 2. Emil Hegle Svendsen (NOR) 992 pont, 3. Andreas Birnbacher (GER) 794 pont, 4. Simon Fourcade (FRA) 702 pont, 5. Arnd Peiffer (GER) 682 pont, 6. Carl Johan Bergman (SWE) 656 pont