Jégkorong ob I

A Sapa Fehérvár a toronymagas esélyese a bajnoki döntőnek

Greg Lindqvist szerint a győzniakarás mindenkitől elvárható, Énekes Lajos szerint nem becsülik le az ellenfelet.

Vasárnap este összecsap a bajnoki döntőben a a Miskolci Jegesmedvék és a Sapa Fehérvár AV19 csapata. A két csapat szakvezetője az albavolanhockey.hu-n beszélt az előzetes esélyekről.

Greg Lindqvist, a Miskolci Jegesmedvék JSE vezetőedzője:

"Egy döntő előtt nincs olyan sportember, aki elégedett lenne csupán azzal, hogy bejutott a fináléba, hiszen a győzniakarás mindenkitől elvárható. Természetesen nagyon örülök, hogy az idei kiírás valamennyi döntőjébe bekerültünk, amivel hokitörténelmet írtunk, hiszen így ez volt a klub eddigi legsikeresebb szezonja. A csapat megcsinálta azt, amit a klubvezetés, a szurkolók elvártak, tehát mindenképpen elégedettnek kell lennem. Tisztában vagyunk azzal, hogy mekkora a különbség a két csapat játékosállománya, költségvetése, lehetőségei között. A Fehérvár egy sokkal jobb, gyorsabb bajnokságból érkezik, ők adják csaknem a fél magyar válogatottat, tehát a szakadék óriási. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy feltartott kézzel megyünk a jégre. A játékosok most abszolút teher nélkül léphetnek pályára, és megmutathatják, hogy mire képesek egy magasan jegyzett csapat ellen. Ráadásul ismét hokiünnepet hozhatunk a Jégcsarnokba, a csodálatos közönségünknek. Ezzel a sikerrel a miskolci hoki egy szinttel feljebb léphet, bemutatkozhat a nemzetközi jégkorong színtéren, hiszen indulhatunk a Kontinentális Kupában. A döntő után tehát azért kell dolgoznunk, hogy méltó módon képviseljük Miskolc városát, valamint a magyar jégkorongot!"

Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője:

"Sikeresen, három nyert meccsen jutottunk túl az elődöntőn, ahol sokszor nyújtottunk jó teljesítményt. Ezután egy rövid pihenő következett, majd megkezdtük a felkészülést a magyar bajnoki döntőre. Többen azt gondolhatják, hogy ez egyszerű lesz számunkra, de mint minden bajnoki döntőn, itt is a legjobb formánkat kell hoznunk ahhoz, hogy mérkőzéseket nyerhessünk. Abszolút nem becsüljük alá ellenfelünket, akik az ide szezonjukban rendkívül sok jó dolgot csináltak eddig is. Kiváló légiósokkal rendelkeznek, akiket jól egészítenek ki a saját nevelésű, illetve hazai játékosok. Ha továbbra is egységesen, csapatként dolgoznak, megnehezíthetik számunkra a győzelmet. Mivel mérkőzésenként öt légióst szerepeltethetünk, várható a meccsenkénti különböző összeállítás. Jelenleg nincs más sérültünk, csak Tokaji Viktor, és szeretnénk továbbra is játéklehetőséget biztosítani fiataljaink számára is. Jó munkát végeztünk a héten, ami – mindamellett, hogy felkészültünk a döntő összecsapásaira – segítség lehetett válogatott játékosaink világbajnokságra való felkészüléséhez is. Egyelőre azonban a döntőre összpontosítunk, és azon belül is mindig a soron következő találkozóra."
 

Jégkorong ob I
A döntő programja
2012. március 18., vasárnap 18.00 Miskolci JJSE – Sapa Fehérvár AV19
2012. március 19., hétfő 18.15 Sapa Fehérvár AV19 – Miskolci JJSE
2012. március 21., szerda 18.00 Miskolci JJSE – Sapa Fehérvár AV19
2012. március 22., csütörtök 18.00 Sapa Fehérvár AV19 – Miskolci JJSE