Biatlon

Neuner újabb lépése az összetett Világkupa felé

  • VNA
megosztom

Karrierje utolsó sprint versenyét teljesítette a Világkupában a német Magdalena Neuner, aki Hanti-Manszijszkban tudott nyerni.

Pénteken kora délután a nők számára a szezon utolsó sprint versenyét rendezték meg az oroszországi Hanti-Manszijszkban. Bár mind az álló, mind pedig a fekvő testhelyzetben elkövetett egy-egy hibát, végül mégis megnyerte a versenyt a német Magdalena Neuner. A tizenkétszeres világbajnok német versenyző ezúttal is remekül sífutott, így megelőzte a hibátlanul lövő, és a második lövészet után még 14,5 másodperccel vezető ukrán Vita Szemerenkót. Az összetett Világkupa megnyeréséért Neuner legnagyobb riválisának a fehérorosz Darja Domracseva számít, aki ezúttal a harmadik helyen végzett.

Neuner egészen parádés szezont teljesítette a sprint versenyeket tekintve idén, hiszen a 2011/12-es évad tíz ilyen versenye közül nyolcat (!) meg tudott nyerni, így fölényesen nyerte meg a szakági Világkupát. A mindössze 25 évesen visszavonuló Neuner ebben a szezonban a tizedik Világkupa versenyét nyerte meg és újabb fontos lépést tett az összetett megnyerése felé is. Szombaton egy üldöző verseny következik, majd vasárnap egy további tömegrajtos versennyel zárul az idei biatlon Vk-sorozat a hölgyek számára.

Biatlon-Világkupa Hanti-Manszijszk (RUS)
női sprint - 7,5 km
1. Magdalena Neuner (GER) 22:11,5 (2 lövőhiba)
2. Vita Szemerenko (UKR) +3,2 mp (0)
3. Darja Domracseva (BLR) +16,2 mp (1)
4. Kaisa Mäkäräinen (FIN) +17,5 mp (2)
5. Helena Ekholm (SWE) +25,4 mp (0)
6. Andrea Henkel (GER) +29,4 mp (0)
Az összetett Világkupa állása: 1. Magdalena Neuner (GER) 1153 pont, 2. Darja Domracseva (BLR) 1109 pont, 3. Tora Berger (NOR) 989 pont, 4. Kaisa Mäkäräinen (FIN) 932 pont, 5. Helena Ekholm (SWE) 863 pont, 6. Olga Zajceva (RUS) 857 pont

 

megosztom