NBA

Megőrültek a csapatok az átigazolási időszak utolsó napján

  • Barcsai Róbert
megosztom

Március 15-e volt az átigazolási időszak utolsó napja az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), a várakozásoknak megfelelően pedig az utolsó napra hagyták a nagy durranást a csapatok.

Mint ismert, egy nappal az átigazolási határidő lejárta előtt már nyélbe ütöttek egy nagyobb cserét, akkor Monta Ellis, Ekpe Udoh, valamint Kwame Brown került a Golden State-től a Milwaukee-hoz, az ellenérték pedig az Andrew Bogut-Stephen Jackson duó volt.

Március 15-e elég lassan indult, aztán szépen lassan megőrültek a csapatok. Az első átigazolási hír Sam Youngról szólt, aki a Memphis együttesétől egy második körös draftcetli ellenében került a Philadelphiához.

Fishert elcserélte a Lakers

Nem sokkal később érkezett a hír, hogy az Indiana Pacers kerete tovább mélyült, hiszen megszerezték a Toronto Raptors csapatától Leandro Barbosát. A villámgyors brazilért ráadásul nem is kértek sokat a dínók, csupán egy második körös draftcetlit.

Magyar idő szerint este nyolc körül aztán megkezdődött a portlandi csapatrombolás, először Gerald Wallace-t küldték el New Jersey-be Mehmet Okurért, Shawne Williamsért és egy védett első körös draftcetliért. Az este során aztán még kirúgták Nate McMillan vezetőedzőt, majd elcserélték Marcus Cambyt a Houstonnal, a veterán center ellenértéke a Hasheem Thabeet és Jonny Flynn volt, ezen kívül a Blazers kapott még egy második körös draftjogot is.

Nagy átalakuláson ment át a Los Angeles Lakers is, akik előbb egy három játékost érintő csere során megszerezték Ramon Sessionst és Christian Eyengát a Clevelandtől, akik megkapták Luke Waltont és egy 2012-es első körös draftjogot. A sokk nem sokkal később jött Los Angelesben, ugyanis a vezetőség megvált Derek Fishertől (és egy első körös draftjogtól) Jordan Hillért cserébe, aki Houstonból tette át a székhelyét LA-be.

Már nagyon régen szeretné elcserélni a Spurs Richard Jeffersont, tegnap ennek az ügynek is pont került a végére, a veterán játékos új csapata ugyanis a Golden State Warriors lett, akik az újonnan megszerzett Stephen Jacksont küldték San Antonióba.

A nap legnagyobb cseréjét pedig a Clippers-Wizards-Nuggets trió hajtotta végre. Nené a fővárosba, JaVale McGee Denverbe, Nick Young pedig Los Angelesbe költözött. Természetesen a nagyobb nevek mellett még be kellett áldozni néhány játékost, Ronny Turiaf például szintén Denverbe került, a Clippers pedig Brian Cookot, valamint egy második körös draftcetlit áldozott Youngért.

megosztom