Bundesliga

Hajnal társai majdnem elszórakozták a biztos győzelmet

Könnyedén szerzett vezetést, és sokáig fölényben játszott a Stuttgart a Hoffenheim otthonában a Bundesliga 26. fordulójában, mégis közel állt ahhoz, hogy pontokat veszítsen.

Rögtön aktív támadójátékkal lépett fel a Stuttgart a meccs elején, és bár Kuzmanovic lövése még nem ért gólt, Ibisevicé a 8. percben már igen. Boulahrouz jobb oldali beadása után a csatár két  pattanás után lőtt a hálóba. (0-1)

A folytatásban is alárendelt szerepet játszott a Hoffenheim, a kezdőként játszó Hajnal szögletei és a Svábok többi támadása is veszélyes volt, az első találatnál gólpasszt adó Boulahrouz is könnyedén fejelhetett volna gólt. Starke azonban nagyot védett, és idővel a hazaiak átvették az irányítást.

Nenad Ibisevic a Stuttgart egyik mérkőzésén a Bundesligában 2012-ben.

A meccs második gólját is a vendégek szerezték azonban, a szünet előtt nem sokkal megint Boulahrouz adott be, Ibisevic pedig ezúttal fejjel talált be. (0-2)

A második félidő eleje nem hozott sok helyzetet, jó negyedóra után pedig megint a Hoffenheim került fölénybe. Ennek ellensúlyozására Bruno Labbadia a 66. percben lecserélte Hajnalt, és a helyére az erőteljesebb Gentnert küldte, de a változtatással sem javult a vendégek játéka. Sorra jöttek a hazai helyzetek, és végül ki is tudott harcolni egy tizenegyest Johnson, amit Salihovic bevágott a léc alá. (1-2)

A gól még nagyobb lendületet adott a Hoffenheimnek, de hiába alakítottak ki újabb helyzeteket, a Stuttgart kihúzta a hátralévő játékidőt. Sőt, az utolsó percekben még a vendégeknek volt néhány helyzetük, de ők sem tudtak betalálni.

A Svábok győzelmükkel előreléptek a 7. helyre a vasárnap pályára lépő Hannover elé.

Bundesliga
26. forduló
Hoffenheim-VfB Stuttgart 1-2 (0-2)
gólszerők: Salihovic (74. - büntetőből), illetve Ibisevic (8., 43.)