London 2012

Michelle Obama vezeti az amerikai küldöttséget

  • VNA

Politikai támogatást is kap az amerikai olimpiai csapat Londonban, a megnyitóra ugyanis a First Lady, Michelle Obama is elkíséri a sportolókat.

A londoni olimpia július 27-ei megnyitóján számos közismert politikai személy is jelen lesz a brit fővárosban, Közéjük tartozik majd az Egyesült Államok elnökének, Barack Obamának felesége is. Michelle Obama személyes jelenlétével szeretné tovább népszerűsíteni a sportot az amerikai fiatalok körében, ezért döntött az angliai utazás mellett. Nem mellesleg egy szép hagyományt is folytatnak ezzel, hiszen az amerikai First Ladyk több alkalommal is jelen voltak már olimpiai megnyitókon.

Hillary Clinton az 1994-es lillehammeri, Laura Bush pedig a 2006-os torinói olimpia megnyitóján volt jelen. Michele Obama a tervek szerint majd a brit miniszterelnök feleségével, Samantha Cameronnal együtt nézi a versenyeket. A sport jó apropót jelent a brit-amerikai kapcsolatok elmélyítésére, amelyhez az elnök, Barack Obama is hozzájárul, aki ugyan Londonban nem lesz jelen, de a napokban meghívta David Cameron brit miniszterelnököt egy kosárlabda mérkőzésre.