Bajnokok Ligája

Ez a győzelem bevonul a klub történetébe - Di Matteo; Emelt fővel búcsúzunk - Cannavaro

Utolsóként a Chelsea jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé, miután hazai környezetben, hosszabbítást követően 4-1-re nyert a Napoli ellen a nyolcaddöntős párharc szerda esti visszavágóján. A mérkőzést követően Roberto Di Matteo, a londoniak menedzsere a csapatszellemnek tulajdonította a győzelmet, kollégája, Walter Mazzari a nemzetközi tapasztalat hiányával magyarázta a kiesést.

Utolsóként a Chelsea jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé, miután hazai környezetben, hosszabbítást követően 4-1-re nyert a Napoli ellen a nyolcaddöntős párharc szerda esti visszavágóján.

"Két nagyszerű csapatot láthattunk a pályán. Nehéz helyzetben voltunk a mérkőzés előtt, tudtuk, hogy emberfeletti teljesítményre lesz szükségünk, ha tovább akarunk jutni. Az egész csapat kiemelkedően játszott, nem csak az idősebb játékosok, nagyon erős volt a csapategység - mondta Roberto Di Matteo. - David Luiz a végén már járni sem tudott, JohnTterry izomgörcsöt kapott, Petr Cech-nek elképesztő védései voltak, és Didier (Drogba), Fernando )Torres)...mindenki hozzátette a magáét a ma estéhez" - dicsérte övéit az olasz szakember.

"Volt már pár csodálatos estém a futballban, de ez az este minden bizonnyal bevonul a klub történetébe. A játékosok megmutatták, milyen szenvedély hajtja őket, és azt, hogy szívvel-lélekkel a csapatért és a szurkolókért hajtanak. Ez a győzelem óriási lökést ad a szezon hátralévő részére" - folytatta Di Matteo.

"Bebizonyítottuk, hogy nem lehet leírni a Chelsea-t, és fantasztikus a csapatszellemünk, ez kellett a sikerhez. A Napoli gólja sem tört meg minket, jól reagáltunk, holott össze is törhettünk volna, de biztos voltam benne, hogy szerzünk még gólt, és elkerülhetjük a büntetőpárbajt. Szerencsére így lett, a negyedik góllal továbbjutottunk, ami elmondhatatlanul boldoggá tesz."

A nápolyiak vezetőedzője, Walter Mazzari a nemzetközi tapasztalat hiányával magyarázta a kiesést.

"Természetesen nagyon csalódottak vagyunk, különösen a vereség miatt. De mindent egybevetve elégedett vagyok a csapatom teljesítményével a sorozat egészét nézve, hatalmas eredménynek tartom, hogy idáig eljutottunk. A tapasztalat hiányát megfizettük, sokat hibáztunk elöl és hátul is, de fiatal csapatunk van, és ez a mérkőzés nagy lecke a jövőt illetően" - nyilatkozta Mazzari.

"Elvesztettük egyik kulcsjátékosunkat, Christian Maggiót, amit góllal büntetett az ellenfél. A Chelsea remekül futballozott, megérdemelte a gólokat, de mi is rúghattunk volna többet. A rögzített helyzeteket kihasználta a Chelsea, noha előre tudtuk, hogy veszélyesek a levegőben. De hangsúlyozom, a Napoli büszke lehet arra, amit idén elért a BL-ben."

A délolaszok kapitánya, Paolo Cannavaro hozzátette: "Emelt fővel búcsúzunk a Bajnokok Ligájától. Mostantól egy célunk van, a harmadik helyen kell végeznünk a Serie A-ban, hogy jövőre is ebben a sorozatban szerepelhessünk."

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Chelsea (angol)-Napoli (olasz) 4-1 (1-0, 3-1, 4-1)
gól: Drogba (29.), Terry (47.), Lampard (75., 11-esből), Ivanovic (105.) illetve Inler (55.)
 
Továbbjutott: a Chelsea, hosszabbítás után, 5-4-es összesítéssel.