Manchester City

Mancini a Chelsea ellen bevetné Carlos Tévezt

  • MTI

Roberto Mancini, a Manchester City labdarúgócsapatának vezetőedzője azt mondta, hogy Carlos Tévez egy hét múlva pályára léphet a Chelsea elleni bajnokin.

Az argentin légiós, aki komoly összetűzésbe keveredett az olasz trénerrel, s emiatt a manchesteriek meg is akartak szabadulni tőle, legutóbb szeptember 21-én futballozott tétmérkőzésen.

A dél-amerikai játékos egy hete már helyet kapott a tartalék együttesben, és gólt is szerzett.

A 28 éves Tévez akkor vált kegyvesztetté, amikor állítólag nem akart beállni csereként a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Ezért októberben 600 ezer fontos bírságot szabott ki rá, amelyet később megfeleztek.

Ezt követően három hónapig klubjának engedélye nélkül hazájában tartózkodott, Mancini pedig januárban úgy nyilatkozott, soha többé nem szerepelhet a csapatban. A hazautazásért az egyesület hat heti fizetésmegvonással, azaz közel egymillió fontos pénzbírsággal sújtotta Tévezt, aki fellebbezett a döntés ellen, ám ezt februárban visszavonta, egyúttal elnézést kért.

A futballista iránt a januári átigazolási időszakban a Paris Saint-Germain, az AC Milan és az Internazionale is érdeklődött - végül mégis maradt.