Sífutás

Idő előtt ért véget Petter Northug szezonja

  • VNA

Az idei Világkupa szezon egy héttel hamarabb ért véget Petter Northug számára, aki gyomorfájdalmai miatt nem indul a Világkupa-döntőn.

A norvég sífutó sport jelenlegi legnagyobb (férfi) klasszisa nem vállalja a szereplést a hétvégén Svédországban zajló Világkupa döntőn. A 26 esztendős klasszis a Világkupa sorozat második felében a Vasa-futásra (Vasaloppet) készült, de gyomorpanaszai miatt alig három nappal az esemény előtt vissza kellett lépnie a 90 km-es versenyen történő indulástól. Ekkor vetődött fel annak a lehetősége, hogy Northug esetleg a Világkupa utolsó állomásaira visszatér. A múlt héten azonban már Oslóban sem indult el 50 km-en, most pedig lemondta a Stockholmban illetőleg Falunban sorra kerülő Világkupa-döntőn történő részvételt is.

„Nem érzi jól magát és fájdalmai vannak” - adott részletesnek cseppet sem mondható elemzést az edző, Vidar Löfshus a norvég versenyző állapotáról, aki a hírek szerint 5-6 hetes teljes kihagyásra is kényszerülhet. A kihagyott versenyekkel az is eldőlt, hogy Northug legjobb esetben is csak a harmadik helyen zárhatja az idei összetett Világkupa sorozatot, így a hétszeres világbajnok 2008 óta először nem az első két hely valamelyikén zárja az évadot.