Snooker

Csütörtökön startol el a PTC fináléja

  • Tóth Tamás

Csütörtöktől egészen vasárnapig tart a Players Tour Championship döntője, ahol napjaink legjobb snookerjátékosai mérik össze az erejüket.

Csütörtökön kezdődik a PTC

Elérkezett a Players Tour Championship (PTC) döntőjének ideje, melynek főtáblás mérkőzéseit holnaptól fogva rendezik meg Írországban, egészen pontosan Galway városában. A tornán összesen 24 versenyző vesz részt, akik közül nyolcan kiemelést kaptak, így ők csak a negyeddöntőktől kapcsolódnak be a küzdelmekbe.

A kiemelt játékosok névsora: Judd Trump, Neil Robertson, Ronnie O'Sullivan, Andrew Higginson, Mark Selby, Michael Holt, Graeme Dott és Stephen Maguire.

Természetesen, a fenti névsorhoz hamarosan csatlakozni fognak a szerdai előselejtezők győztesei, amelyekben olyan klasszisok próbálják meg kvalifikálni magukat a legjobb 16 közé, mint John Higgins, Ding Junhui, Stephen Lee, Martin Gould és Ricky Walden.

A magasan rangsorolt játékosok közül nagy meglepetésre nem jutott be a PTC fináléjába Shaun Murphy és Mark Williams, így sajnos az elkövetkezendő napokban nem láthatják őket a snookerrajongók.

A PTC győztese összesen 3.000 pontot tehet zsebre, ami nem hozhat jelentős változásokat a világranglista élvonalában, ám a £70,000-os fődíj már kellő motivációt adhat a játékosoknak. A torna legnagyobb breakjét elérő versenyzője £4,000-os különdíjban fog részesülni.

Csütörtöktől a PTC-t az Eurosport közvetíti 13:00-s kezdéssel.