Női kézilabda

A Győr helyett a Valceát választotta a francia válogatott kapusa

A Győri AUDI ETO KC-vel a Bajnokok Ligája elődöntőjében összekerülő román Oltchim Valcea egy plusz egy éves szerződést kötött Amandine Leynaud-al.

Fotó: handzone.netA francia válogatottal világbajnoki ezüstérmet szerző hálóőrért gyakorlatilag valamennyi európai élcsapat "sorban állt", de a 25 éves játékos végül a román bajnokcsapatot választotta.

"Hat ajánlatom volt: Krim, Győr, Valcea, Viborg, Buducnost és Metz. A győri ajánlat számomra nem volt érdekes, még akkor sem, ha Pálinger visszavonul, mert Haraldsennel nem szerettem volna párt alkotni a kevés játékidő miatt. Valceában viszont Luminita Hutupan-Dinuval osztozhatok a poszton, aki minden idők legjobb kapusa. Azzal, hogy elhagyom a Metzet, rizikót vállalok, de a Vâlceához BL-t nyerni jövök" - mondta a handbalvolei.ro-nak a francia klasszis.

A közelmúltban a szintén francia Allison Pineau szerződtetését is bejelentették a Valceánál, a világ legjobbjának is választott irányító szintén a Metz csapatát hagyja ott a románokért.

A Valcea a Bajnokok Ligája elődöntőjében a Győr csapatával találkozik majd, az első találkozó április 1-én, míg a visszavágót április 7-én rendezik meg.