WTCC

A galambtollak eltömítették Michelisz töltőlevegő-hűtőjét

A magyar pilóta egy a pályán sétálgató galambot ütött el a túraautó-világbajnokság első versenyhétvégéjén.

Michelisz Norbert balszerencsés volt - Fotó: Zengőmotorsport

Amint arról korábban beszámoltunk, Michelisz Norbert körökön keresztül vezette a túraautó-világbajnokság első versenyhétvégéjének második futamát Monzában, de egy balszerencsés baleset miatt végül örülhetett, hogy célba ért. A magyar pilóta egy, a pályán sétálgató galambot ütött el.

"Az ütközés után azt éreztem, nem tudok olyan gyorsan menni, mint szeretnék. A tapadásom is gyengült, ezért szóltam a csapatnak a rádión - mondta az esetről Michelisz a Blikknek. - Gyorsan történt minden, csak a tollpihékből sejtettem, hogy egy madarat ütöttem el. Sajnos imbolygott is a kocsi alattam, szinte három keréken kellett bejönnöm. Amikor kiszálltam, láttam, hogy egy lyuk van az autó elején, ettől nagyjából öt kilométer/órát is csökkenhet a sebesség."

A műhelybe tegnap hazaérkezett a sérült versenyautót a szerelők megvizsgálták, milyen sérüléseket okozott a galamb.

"A tollak eltömítették a töltőlevegő-hűtőt, ezen kívül a motorház megemelkedett, s egy rés is van a kocsi orrán, emiatt csökkent a sebesség - jegyezte meg Menczel Krisztián vezető szerelő. - Korábban a jobb első felfüggesztésre is gyanakodtunk, mert Norbi jelezte nekünk, hogy instabil a BMW. Kiderült, hogy a hátsó keréknél volt gond, az egyik gátló törött el. Ez a galamb elütésétől függetlenül történt, de a telemetria-adatok szerint szinte egy időben. Ezekkel a hibákkal nem lehetett tartani a többiek versenytempóját."