Diósgyőr

Nem lettünk rosszabbak az ősz óta - Benczés Miklós

Az ősszel remeklő és a télen már európai kupaszereplést célul kitűző Diósgyőr együttese a tavaszi idényt két vereséggel indította, de Benczés Miklós vezetőedző ennek ellenére nem esett kétségbe.

Benczés szerint kilábalnak a gödörből Eddig két fordulót bonyolítottak le az OTP Bank Liga tavaszi idényéből, de a diósgyőri szurkolóknak még várniuk kell csapatuk első pontjaira. A miskolci alakulat előbb Kecskeméten, majd a hétvégén 8000 nézőjük előtt a Videotontól is kikaptak, így az együttes jelenleg "csak" a hetedik helyet foglalja el a tabellán.

Benczés Miklós, a DVTK vezeteőedzője a vereségek okát a bizonytalan védekezésben és az eredménytelen támadójátékban látja. A szakvezető ugyanakkor bízik abban, hogy a hétvégi, pápai mérkőzésen már győztesen hagyhatják el a pályát.

"Pápán csak a 4. percben fogjuk elhagyni az öltözőt, így biztosan nem kapunk addig gólt - szellemeskedett a dvtk.eu-nak a tréner. "Komolyra fordítva, minden szurkoló emlékezhet, hogy ősszel, a bajnokság elején szinte minden mérkőzésen piros lapot kaptunk, és akkor azt mondtam, nem vagyunk ennyire durvák, később nem is jöttek a kiállítások. Hasonló a helyzet most is, mert korábban egyáltalán nem volt jellemző ránk, hogy korán hátrányba kerüljünk, de most kétszer is előfordult. Remélem, ez a sorozat is megszakad, és véget ér a góltalansági és győzelem nélküli szériánk is!

A várakozáson felüli őszi szereplés után a klub vezetőinek szeme előtt már a nemzetközi kupaszereplés lebegett, de mivel beragadt a rajtnál a csapat, ez talán lassan aktualitását veszítheti, annak ellenére, hogy Benczés szerint a csapat nem lett rosszabb ősz óta.

"Nem pánikolok, bízom továbbra is a játékosokban, akik nem lettek rosszabbak az ősz óta. Most az a szép feladat áll előttünk, hogy idegenből hozzunk haza három bajnoki pontot, ami nem kis teljesítmény lenne, de mindent megteszünk érte!"

Benczés Miklós a Videoton elleni 2-0-ra elveszített mérkőzés után honlapunknak is nyilatkozott: