Rali ob

Lesz Eger-rali április 1-jén, hatvanezer nézőt várnak

  • MTI

Az eredeti időpontban, április elsején rendezik meg a szezonnyitó Eger-ralit, amelyen közel ötven-hatvanezer nézőre számítanak és mintegy 160-180 versenyautó áll rajthoz - számolt be az előkészületekről a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) szakágvezetője.

Botka Endre a keddi egri sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, bár szűkösek a határidők, elmondható, hogy az előkészítés 90 százalékos és bizonyosan sikeres verseny lesz az idénynyitó viadal. Az egri futam szervezőbizottsága március 5-én azt jelentette be, hogy az anyagi háttér hiánya miatt nem tudják megrendezni a versenyt. Az MNASZ másnap közölte, elkötelezett a futam megtartása mellett és sikerült támogatót találni a rendezési költségben jelentkező mintegy 30 százalékos hiány megszüntetésére.

Botka Endre azt mondta, hogy egyeztetést tartottak az érintett önkormányzatok, a közútkezelők, a rendőrség és más szervek részvételével. A verseny új szervezője Füredi András lesz.

Az Eger-rali programja gépátvétellel kezdődik március 31-én reggel, majd este - a hagyományoknak megfelelően - a Dobó téren lesz az ünnepélyes rajtceremónia, vasárnap pedig kezdődik a száguldás.

A szervezők 160-180 autóval, és 50-60 ezer látogatóval számolnak. Belépőt nem szednek, de a versenytámogatásba terveik szerint bevonnák a raliért rajongó nézőket.

Botka Endre hangsúlyozta: a szövetség a nehéz gazdasági helyzetben is igyekszik erőt mutatni azzal, hogy megtartja az Eger-ralit és továbbra is hatfutamos bajnokságot tervez.

A logisztikai háttér biztosításán túl a hevesi megyeszékhely önkormányzata 1,8 millió forinttal támogatja a programot.