NBA

Hatnál jár a New York Knicks vesszőfutása

  • Molnár Dávid

Kevés meglepetéssel szolgált az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság hétfői játéknapja. A Charlotte megnyerte az alsóházi rangadót a New Orleans otthonában, a Boston Celtics pedig a hullámvölgyben lévő LA Clipperst kapta el idegenben. A New York Knicks is csak szenved, zsinórban hatodik vereségüket szenvedték el Jeremy Linék Chicagóban.

Kezd veszélybe kerülni a New York Knicks rájátszása, miután már hatodszor kaptak ki egymás után Jeremy Linék. Igaz a mostani vereségben semmi meglepő nincs, hiszen a keleti első Chicago Bulls otthonába látogattak, ahol koránt sem ők voltak az esélyesebbek, még úgy sem, hogy a Bulls kénytelen volt mellőzni Luol Denget és Richard Hamiltont a kezdő ötösből.

Derrick Rose azonban játszott, és hozta megbízható ponttermelését. Végül meg sem állt 32 egységig, hat lepattanóig, illetve hét asszisztig, de ennek ellenére frusztrált volt a meccset követően, hiszen mezőnybeli dobási hatékonysága, valamint a Knicks védők agresszív letámadása sem volt az ínyére.

Derrick Rose

„Én lehetek az egyetlen szupersztár a ligában, aki azon megy keresztül, amin most én. Nem tudok erről most többet mondani” – panaszkodott a Bulls fiatal MVP-címvédője. A fizikai játékot jól jelzi, hogy a New York végül 31, a Chicago pedig 28 alkalommal jutott szabaddobáshoz.

Minden frusztrációjától eltekintve azért Rose örülhetett a végén, hiszen újabb győzelmük már a tízedik volt az utóbbi tizenegy mérkőzésen. A New York eközben a másik végletet járja, már hatnál járnak, ami az egymás utáni vereségek felhalmozását illeti, és már a Milwaukee-val karöltve foglalják el a keleti nyolcadik pozíciót, ami még rájátszást ér.

Ha már a Milwaukee szóba került, a Bucks Brandon Jennings nagy estéjének köszönhetően a New Jersey Nets otthonában tudott diadalmaskodni, hogy beérje a New Yorkot. Jenning 34 pontot dobott össze, amivel nagymértékben hozzájárult a Bucks sorozatbeli harmadik győzelméhez.

A liga két leggyengébb csapata találkozott New Orleansben, ahol a hazai Hornets a vendég Charlotte Bobcatst fogadta. Kevés pontot hozott a találkozó, amit végül az újonc Bismack Biyombo utolsó pillanatban bemutatott blokkjával nyert meg a Bobcats.

Tony Parker egy meccs kihagyás után tért vissza a San Antonio Spurshöz, a csapat pedig ott folytatta, ahol vele abbahagyta: könnyedén léptek túl a Washington Wizardson. Parker, akinek nem volt része a pénteki Clippers elleni vereségben, 31 ponttal tért vissza, és csapata legeredményesebb játékosa volt a találkozón.

Al Jefferson a nagymamája halálából erőt merítve vezette győzelemre a Utah Jazzt a Detroit Pistons ellen. A Jazz sztárja dupla-duplával tudott előhozakodni a gyász közepette, és a meccs után a csapattársai sem tudtak szó nélkül elmenni a nem mindennapi teljesítmény mellett, a körülmények ismeretében.

„A csapattársaid a második családod. Nagyon sokat támogattak, ennek ellenére nem számítottak arra, hogy ma játszani fogok. Megmondtam nekik, hogy itt leszek, 100%-osan készen arra, hogy megnyerjük a mérkőzést, mert amikor a parkettre lép az ember, onnantól már csak ez számít” – nyilatkozta a gyászoló.

Igazi kosáreső esett Phoenixben, ahol a Minnesota és a Suns együtt rendes játékidő alatt 250 pontig jutottak. Kevin Love negyedik negyedben dobott tripláival fordította meg a mérkőzést a Timberwolves, de a cserék is oroszlánrészt vállaltak a győzelemből, akik összesen 52 ponttal járultak hozzá a csapat 127 pontos estéjéhez.

Nem volt indulatoktól mentes a Boston és az LA Clippers összecsapása. Már az első játékrészben technikai faltok, fizikai játék és az ezek után elmaradhatatlan durva beszélgetések borzolták a kedélyeket a parketten, de mindennek a Celtics örülhetett jobban, hiszen a bostoni játékosok már hozzá vannak szokva az ilyen körülményekhez. A Clippers kevésbé. Végül Paul Pierce és Kevin Garnett duója túl soknak bizonyult a hazaiaknak, és a Celtics így továbbra is őrzi hetedik helyét keleten.

NBA
hétfői játéknap
New Jersey Nets - Milwaukee Bucks 99-105
Chicago Bulls - New York Knicks 104-99
New Orleans Hornets - Charlotte Bobcats 71-73
San Antonio Spurs - Washington Wizards 112-97
Utah Jazz - Detroit Pistons 105-90
Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 124-127
Los Angeles Clippers - Boston Celtics 85-94