NB I

Egyre kevesebb lehetőséget kapnak a külföldi légiósok

A Hivatásos Labdarúgók Szövetségének statisztikái szerint a tavaszi fordulókban jelentősen csökkent a külföldi légiósok játékperceinek a száma.

A Videotonnál játszanak a legtöbbet a légiósok

Tovább folytatódott múlt hétvégén a magyar játékosok térnyerése az élvonalban. Az első tavaszi fordulóban az õszi 37,2%-ról 32,5%-ra csökkent a külföldi játékpercek részaránya. A 19. fordulójában sem állt meg az örvendetes folyamat. Újabb rekordot jegyezhettünk fel: ezúttal már csak 31,4%-nyi játékperc kapcsolódott légiós labdarúgókhoz - írja a hlsz.hu.

A forduló legtöbb légiós játékpercét a Videoton jegyzi (62,7%), míg a Siófok és a Paks csak magyar futballistával állt fel. Legfiatalabb csapat az Újpest volt (24,99 év), legidõsebb pedig a Diósgyõr (29,09 év).

A Haladás (27,03 év) és a Kaposvár (26,19 év) csapata most volt a legidõsebb. Egyedül a Pécs játékos-összetétele változik az aktuális trenddel ellentétesen, a 15. forduló óta folyamatosan nõ a külföldiek részaránya (az új rekord: 38,4%). Angyalföldön viszont most szerepelt a legtöbb magyar a csapatban (90,6%).