Bajnokok Ligája előzetes

Az Internél és a Bayernnél is be kellene kapcsolni a fordítógépet

Két mérkőzéssel folytatódik kedden este a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntője. Az olasz Inter a francia Marseille, a német Bayern München pedig a svájci meglepetéscsapat, a Basel otthonában szedett össze 1-0-s hátrányt, amiből fordítania kellene a két évvel ezelőtti döntő két résztvevőjének.

Inter-Marseille
20:45 Digi Sport
hatharom-tipp: X

Az Inter egy kilencmeccses nyeretlenségi sorozat részeként kapott ki három héttel ezelőtt Marseille-ben. Ebben a sorozatban volt hét vereség is, így a kék-feketék a bajnokságban is elérhetetlen távolságba kerültek a bajnoki címtől, de még a jövő évi BL-szereplésük sem valószínű, ha nem nyerik meg a mostani sorozatot. Pénteken a Chievo ellen nagy nehezen leküzdötték végre a balszerencséjüket, egy kihagyott tizenegyes után szereztek két gólt a hajrában, így január 22. óta először nyerni tudtak.

Eközben odahaza a Marseille sem parádézott, az Inter elleni győzelem óta mind a négy bajnokiját elveszítette Didier Deschamps együttese, amely így valószínűleg szintén lemondhat az őszi Bajnokok Ligája-részvételről.

Az Inter és a Marseille játékosai küzdenek a két csapat Bajnokok Ligája-mérkőzésén 2012-ben Marseille-ben.

A vezetőedző ráadásul a mostani folytatásra sem készül eltúlzott önbizalommal: "Az első meccsen elért győzelmünk adott nekünk egy kis előnyt, de még mindig az Inter a favorit. Semmit nem veszíthetünk, hiszen az Inter nagy csapat, amely mindent meg fog tenni a továbbjutásért. Fontos lesz jól védekeznünk, de gólt is kellene szereznünk. Ez a célunk."

Claudio Ranieri, akinek a Chievo elleni győzelmet látva kissé bepárásodott a szeme, szintén kiemelte, hogy jól kell védekezniük, ami nem sejtet egy nyílt sisakos meccset: "Megpróbálunk gólt szerezni, de figyelnünk kell arra is, hogy ne kapjunk többet. Az Olympique erős csapat, amely veszélyesen kontrázik. De ismerjük az erősségeiket és a gyengeségeiket. A Bajnokok Ligájában eddig jobbak voltak idegenben, mint otthon, de nagyon megváltozott a hangulat a csapatunknál az előző meccshez képest. A Chievo elleni siker megfiatalított és felbátorított bennünket. Tovább akarunk menni a BL-ben!"

Bayern München-Basel
20:45 Pro4
hatharom-tipp: 1

A Bajorok sem futják életük formáját, idegenben botladoztak, és nem csak Baselben szenvedtek vereséget, hanem a Bundesligában kikaptak a Mönchengladbachtól és a Leverkusentől, de Hamburgban és a kiesőjelölt Freiburg otthonában is csak egy-egy döntetlent értek el. Így a bajnoki címtől ők is kicsivel távolabb kerültek, noha a Dortmund sem tudott nyerni a mögöttünk hagyott hétvégén.

Ribéryék viszont nagy győzelmet arattak, 7-1-re legázolták a Hoffenheimet, így valószínűleg jól áll az önbizalmuk a BL-visszavágó előtt. Jupp Heynckes, a csapat vezetőedzője is biztos a továbbjutásban: "Mondtam már, hogy a Basel egy erős csapat, jó elegye a fiatal és idősebb játékosoknak. Ezt megmutatták az első meccsen is, de most egy új mérkőzés következik. Nekünk rengeteg tapasztalt játékosunk van, és biztos vagyok benne, hogy továbbmegyünk. örülök, hogy Bastian Schweinsteiger visszatérhet, azt is említettem már, hogy szerintem Iniesta és Busquets szintjén képes játszani. De hogy 90 percet bírni fog-e, azt még nem tudom."

A másik oldalnak nagyon jót tett az odavágón aratott győzelem, hiszen azzal egy december közepe óta tartó döntetlensorozat szakadt meg, és azóta mind a három bajnokijukat megnyerték a svájciak, akik 12 pontos előnnyel vezetik a Super League tabelláját. Ennek ellenére a csapat csodatévő vezetőedzője, Heiko Vogel inkább izgatottan, mint elbizakodottan készül a meccsre.

"Nagyon várjuk a mérkőzést, ami szerintem nagyon élvezetes lesz. Jó helyzetben vagyunk az első találkozó után, de természetesen nagyon tiszteljük az ellenfelünket, és tudjuk, hogy nehéz feladatunk lesz. A Bayern támadni fog, és nagy nyomást fog ránk helyezni. Túl kell élnünk az első perceket, de bízom a játékosaimban, és ha be tudunk találni, akkor már nagyon nehéz dolguk lesz a münchenieknek."