Férfi kosárlabda

A lett bajnok ellen folytathatja remeklését az Olaj

Kedd este az EuroChallenge negyeddöntőjének első felvonásán a lett bajnok BK Ventspils otthonában folytatja szereplését a Szolnoki Olaj KK.

A Tisza-partiak részéről már az felért egy nagyobb csodával, hogy sikerült beverekedniük magukat a sorozat legjobb nyolc csapata közé, ahol újabb komoly kihívás vár rájuk. Pór Péter alakulatában egyetlen hiányzó sem lesz a találkozón, így a magyar bajnok a lehető legerősebb összeállításában futhat ki a parkettre.

"Biztos, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz.- mondta a találkozó előtt a szolnokiak vezetőedzője.  Megnéztük a lett csapat egy-két meccsét videóról. Látszik, hogy nagyon fiatal, hajtós csapatról van szó, az átlagéletkoruk a 23 évet sem éri el. Öt légiósuk van, nagyon jó szerkezettel rendelkeznek. Agresszíven védekeznek, főleg a büntetőterület környékét védik keményen, ezért kulcsfontosságú lesz, hogy kintről hogy fogunk betalálni. Beszéltem Völgyi Péter kollégámmal is, hiszen a paksiak korábban már kétszer is összecsaptak velük a csoportmeccsek során. Nagyon segítőkész volt, felelevenítette a történteket, elővette a papírjait, és egy-két információt átadott - idézi a szakvezetőt a bb1.hu.

EuroChallenge, negyeddöntő 1. mérkőzés
BK Ventspils (lett) - Szolnoki Olaj KK 18.00
Várható kezdőcsapatok:
Ventspils: Abernethy - Young - Diane - Berzins - Meiers.
Szolnok: Trotter - Mills - Nikolov - Gay - Báder.