Bajnokok Ligája

A hajrában nyert az Inter, mégis a Marseille jutott tovább

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének kedd esti visszavágóján az olasz Inter ugyan 2-1-es győzelmet aratott a francia Olimpique Marseille ellen, de mivel az első felvonásban a franciák 1-0-s győzelmet arattak, idegenben lőtt góllal ők jutottak tovább a legjobb nyolc csapat közé.

Maicon és az Inter is elhasalt

Inter - Marseille 

Ugyan az első néhány percben az Inter térfelén zajlott inkább a játék, a találkozó korai szakaszában a franciák kapusa, Mandanda volt a főszereplő. A 8. percben Zanetti egészen az alapvonalig cselezte magát, visszagurított labdáját azonban Wesley Sneijder hat méterről az elé vetőtődő kapusba belsőzte, majd három minutummal később Diego Milito közvetlen közeli "mellezését" fogta nagy bravúrral a vendég portás. Ugyan a nagyobb helyzetek az olaszok nevéhez fűződtek, de a félidő első fele kiegyenlített játékot és hatalmas csatát hozott. A játékrész közepétől egyre többet birtokolta a labdát a francia csapat, de a milánóiak védelme rendre jól zárt össze a kritikus pillanatokban. Amilyen izgalmasan alakult a találkozó eleje, olyan unalmasra sikeredett a folytatása, a szünetig mindössze egy jócskán célt tévesztett Forlán-fejest jegyezhettünk fel, mint gólszerzési lehetőséget. 

A fordulás után a franciák továbbra is jól semlegesítették a hazai offenzívákat, amit már nem nézhetett tovább tétlenül Ranieri mester sem: az 57. percben lekapta a pályáról a megsérülő Sneijdert és Forlánt is, helyükre Obi és Pazzini érkezett a hazaiakhoz, de továbbra is ötlettelennek tűnt az Inter játéka. A 67. percben Sztankovics végezhetett el ígéretes szögből és távolságból egy szabadrúgást, de a szerb középpályás méterekkel fölé lőtt. Nem sokkal ezután a legnagyobb vendég helyzetet láthattuk, egy beadás után Diarra fejesénél kellett Júlio Césarnak hatalmasat védenie. Vészesen fogyott az idő a milánói fekete-kékek számára, amikor egy szöglet után előbb Pazzini, majd Milito lőhetett közelről, Mandanda ugyan az előbbi próbálkozásánál még védeni tudott, az argentin lövése már utat talált a kapuba (1-0). 

A gól után valamelyest felpörgette játékát az Inter, Sztankovics, Maicon majd Cambiasso is közel került a második olasz gólhoz, de mikor már mindenki a hosszabbításra készült, a 92. percben  egy előrevágott labda után Brandao lerázta magáról Lúciót, majd 17 méterről megszerezte az egyenlítő találatot (1-1). Lényegében itt véget is ért a párharc, a mérkőzés azonban nem, mivel a 94. percben Mandanda még összehozott egy tizenegyest - meg magának egy piros lapot -  amelyet Pazzini értékesített (2-1), de csapata ezzel együtt is búcsúzni kényszerült az elitligától.

A mérkőzés összefoglalója


 

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, 2. mérkőzés
Internazionale - Olimpique Marseille 2-1 (0-0)
Továbbjutott a Marseille (2-2) idegenben lőtt több góllal.
Inter: Júlio César - Maicon, Lúcio, Samuel, Nagatomo - Zanetti, Poli (Cambiasso, 74.), Sztankovics - Sneijder (Obi, 58.) - Forlán (Pazzini, 58.), Milito. Vezetőedző: Claudio Ranieri.
Marseille: Mandanda - Azpilicueta, N'Koulou, Diawara, Morel - Mbia, A. Diarra - Amalfitano, Valbuena, A. Ayew (Bracigliano, 95.) - Rémy (Brandao, 88.). Vezetőedző: Didier Deschamps.
Gólszerző: Milito (75.), Pazzini (96. - 11-esből), ill. Brandao (92.)
Sárga lap: Zanetti (24.), Samuel (53.), ill. Diawara (67.), Mandanda (68.)
Piros lap: Mandanda (94.)