Premier League

Rooney, Drogba és Mata mögött Bogdán a forduló válogatottjában

  • MTI

Bogdán Ádám, a Bolton Wanderers kapusa bekerült a labdarúgó Premier League 28. fordulójának válogatottjába a BBC brit közszolgálati televízió internetes honlapjánál.

A Premier League 2011-12-es szezonjának fordulóválogatottja a BBC szakírója szerint, a kapuban Bogdán Ádámmal.

Garth Crooks szakíró indoklásában leszögezte, hogy a 24 éves hálóőrt egy pillanatig sem lehet hibáztatni, amiért egy esetben a gólvonal mögül ütötte ki a labdát. Álláspontja szerint a kapus dolga, hogy megőrizze hálóját a góltól, az a bíróké lett volna, hogy az egyértelműen szabályos találatot megítéljék. A nagy vihart kavart "védés" mellett Bogdán a szakíró szerint fantasztikusan játszott az egész meccsen, a Queens Park Rangers rohamai ellenére is nyugodt tudott maradni, s több nagy hárítással járult hozzá csapata 2-1-es sikeréhez.

Bogdán gólvonal mögötti védése, amiről ő is elismerte, hogy szabályos gól volt

A szakember azt is megemlítette, hogy ha Bogdán a folytatásban is ilyen formában játszik, a Boltonnak reális esélye van a bennmaradásra.

Az ötszörös válogatott magyar kapus mellett többek között olyan futballisták kaptak helyet a forduló 11-ében, mint Wayne Rooney (Manchester United), Didier Drogba (Chelsea) vagy Juan Mata (Chelsea).