EURO 2012

Nem lesz spanyol-német fölény a nemzetközi fociban - Kahn

A Bayern München és a német válogatott korábbi nagyszerű kapusa, Oliver Kahn elutasítja azokat a feltételezéseket, amelyek szerint Németország és Spanyolország együttese kiemelkedik majd a nyári Európa-bajnokság mezőnyéből.

Oliver Kahn

Kahn szerint tiszteletlenség lenne lenézni az utóbbi években két vb-bronzot és egy Eb- ezüstöt szerző német és a legutóbbi két világeseményt megnyerő spanyol válogatott ellenfeleit.

"A többiek is bármikor robbanthatnak. Ezen a szinten nüánszok döntenek a győzelem és a vereség között" - mondta a korábbi kiváló kapus, aki szerint a most gyengébbnek tűnő együttesek is felnőhetnek a feladatokhoz.

A jelenlegi német válogatottról szuperlatívuszokban nyilatkozott az egykori vb-ezüstérmes, BL-győztes játékos: "A csapat gyors és látványos játékot játszott az utóbbi években. Joachim Löw rendszerét tökéletesre csiszolják a pályán, és a technikai és taktikai képzettségük is kiemelkedő. Ha ehhez hozzá tudják tenni a szükséges elhivatottságot, megnyerhetik az Európa-bajnokságot."

A Nationalelf a nyári kontinenstornán a nagyon nehéz B csoportban fog szerepelni, ahol sorrendben Portugália, Hollandia és Dánia lesznek az ellenfelei.