NB I visszatekintő

Fradi-fény és lila köd

  • Göbölyös János
Címkék:

A hétvégén a 19. fordulót rendezték az NB I-ben. Összeállításunkban az OTP Bank Liga mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel, valamint ismertetjük a következő kör programját.

Fradi-öröm Pécsett, a zöld-fehérek simán verték a PMFC-t - Fotó: pmfc.hu

Van azért előnye annak, hogy november végén két fordulót lejátszottak a csapatok a tavaszi szezonból. Bár így is negyedéves szünet törte meg a bajnokságot, de legalább a program igazodott valamelyest az időjáráshoz, aki jó formában volt, az lendületből ráhúzhatott két mérkőzést az ősziekre. Aztán akadt olyan is, aki a háta közepére nem kívánta a túlórázást, alig várta, hogy lezáruljon az első szakasz, rendet tegyen maga körül, megerősítse a keretét, és egy jó felkészülés után folytassa a sorozatot. Hogy kik voltak többen, kinek sikerült eredményesen áttelelni, az kezd kirajzolódni.

Bár még csak a második körön vagyunk túl az idén, az szinte biztosra vehető, hogy a következő idényben az NB II Nyugati csoportja a Zalaegerszeggel erősödik, feltéve persze, hogy a klub vezetői is úgy gondolják, érdemes azonnal visszakerülni az első osztályba. Mondom ezt annak ellenére, hogy a ZTE számára matematikailag még vastagon benne van a pakliban a bent maradás, ugyanakkor a csapat lendülete, elszántsága csak nyomokban tükrözi a felzárkózás lehetőségét. Szándékosan nem a játék minőségét említem, abban valóban felfedezhető némi javulás - ebben egyet lehet érteni Prukner Lászlóval -, ám hiányzik a tűz, a minden áron való győzni akarás a zalai játékosok többségéből. Természetesen nem a kispesti pontszerzést kell tőlük számon kérni, egy, a dobogóra törő csapat otthonában belefér a vereség, egész egyszerűen arról van szó, hogy az egerszegiek mintha fejben feladták volna a küzdelmet. Így viszont kiesésre vannak ítélve, és maximum a szép búcsú reményében folytathatják a bajnokságot.

A tabella eleje, különösképpen az érmekért folyó harc is kezd tisztulni, azzal ugyanis, hogy az ősszel remek teljesítményt nyújtó újonc duó, a Pécs és a Diósgyőr beragadt a rajton, a Debrecen-Győr-Videoton-Honvéd kvartett pedig az ETO szombathelyi döntetlenjét kivéve nem hibázott, négy szereplőssé vált a dobogóért zajló csata.

Különbség persze van a legjobbak között, a legfeltűnőbb a Videoton szereplése, mert bár a valódi értékmérők, a rangadók csak ezután következnek, a fehérváriak játéka - ahogyan Paulo Sousa fogalmazott a DVTK elleni győzelem után - egyre stílusosabb, karakteresebb. Ez persze fél év építkezés, átalakítás és nagybevásárlás után elvárható, s bár minden bizonnyal a hátralévő tizenegy forduló nem lesz elég a címvédéshez, a nemzetközi porond könnyedén elérhetőnek látszik. A Debrecen, ha nem túl meggyőzően is, de tartja a maga által diktált tempót, mint ahogyan a ,,négy nagy" közül a télen legtöbb kulcsjátékosától megváló Kispest is lendületben maradt.

Az ETO-ról érdemes külön szót ejteni, a Csertői-Pintér csere, ha nem is ért mindenkit váratlanul, magától értetődőnek aligha nevezhető. Az edzőváltás-pártiak most persze mondhatják azt, hogy az élet a döntéshozókat igazolta, én azonban úgy gondolom, hogy a mezőny egyik legrapszodikusabban szereplő csapatát hazai környezetben legyőzni egyelőre csak jelzés, de nem válasz a győri változtatás kapcsán megfogalmazott kérdésekre. Az mindenesetre optimizmusra adhat okot a Rába-partján, hogy a korábban nem éppen a totális támadófutballt favorizáló Pintér Attila négygólos mérkőzésen tért vissza, s bár a szünetben még nem emelte őt senki a keblére, a lefújás után már megtapsolták. Hogy aztán a dicséretből mennyi jut a csapatnak, az edzőnek, illetve a három gólt szerző Pátkai Máténak, az tulajdonképpen mindegy, a győzelmet három pontban, és nem személyekben mérik.

Bár továbbra sem tartozik a felsőházba, de mindenképpen megér néhány gondolatot a Ferencváros, amely ugyan vereséggel kezdte a tavaszt, de már a Debrecen ellen is világossá vált, hogy a sötét korszaknak Détári Lajossal vége. Pécsen aztán Döme rátett még egy lapáttal azzal, hogy gyökeresen átalakította a Loki elleni kezdőcsapatát, stabilizálta a védelmet, és úgy erősítette meg a középpályás sorát, hogy az egyben a támadásokat is hatékonyan tudja segíteni, és ezzel a váratlan húzással tökéletesen leblokkolta az ellenfelet. Ezt maga Mészáros Ferenc ismerte el a mérkőzés utáni nyilatkozatában, amikor azt találta mondani, hogy ők is értetlenül állnak a történtek előtt, de azért van elképzelésük. Hogy pontosan mi, az nem derült ki, az viszont egyértelműen látszik, hogy a Fradi ebben az összeállításban tűnik a legerősebbnek. Bár ki tudja, lehet, hogy Détári fejében már ott van a jövő heti, Honvéd elleni legújabb taktikai variáció.

A labda még Szpisljaknál van, de vajon meddig? - Fotó: elsoosztaly.huVisszasüllyedve a mélybe, nagy kérdés, hogy Zoran Szpisljak fejében mi játszódik le mostanában? Gondol-e vajon arra, hogy a belga tulajdonos nem várja meg, hogy tartósan a kieső zónában vergődjön a csapat? A lila-fehérek lecsúszása azért is érthetetlen, mert - éppen Szpisljak nyilatkozatai alapján - a téli felkészülés kiválóan sikerült, a játékosok erőállapota ideális, összeállt a csapat. A Siófok elleni hazai döntetlen, majd most a paksi vereség azonban ennek éppen az ellenkezőjét mutatja. Újpesten ebben a helyzetben az sem lehet mentség, hogy a Magyar Kupában jó esély van az elődöntőbe kerülésre, hiszen a biztos bent maradásnak mindent felül kellene írni, nem beszélve arról, hogy ha kedden a Baján túljut az együttes, a Debrecennel játszik a döntőbe kerülésért. Tartózkodnék attól, hogy bármit jósoljak Újpest-ügyben, egy személyes megjegyzést azért tennék ezzel kapcsolatban. Egy héttel ezelőtt, amikor hasonlóan a mostanihoz, a 18. fordulóról próbáltam valamiféle áttekintést adni, az eredeti anyagban szerepelt egy mondat, amely a Megyeri úti türelemről szólt. Hogy végül kikerült belőle, annak egyrészt a győri türelmetlenség volt az oka, illetve az, hogy a lilák hazai pontvesztését végül is botlásnak és nem bukásnak értékeltem. A sima paksi vereség után azonban lehet, hogy át kellene gondolni a helyzetet. Leginkább azoknak, akik erre a legilletékesebbek.

OTP Bank Liga
19. forduló
GYŐRI ETO-FGSZ SIÓFOK 4-1 (0-0)
ETO Park, 2500 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Lémon Oszkár, Szalai Dániel)
Győr: Sztevanovics – Babics, Fehér Z., Sztanisics, Völgyi – Pátkai, Trajkovics, Pilibaitis (Kamber, 52.), – Ahjupera (Alekszidze, 74.), Dudás (Dinjar, 57.), Koltai. Vezetőedző: Pintér Attila. Cserepad: Molnár, Szabó O., Dinjar, Ji-Paraná, Kamber, Alekszidze, Tokody.
Siófok: Milinte – Mogyorósi, Fehér Zs., Lengyel, Kiss Zs. (Fejes, 46.) – Heffler N., Kecskés (Huszák, 60.), Egerszegi, Melczer (Pál, 72.) – Haraszti, Simon A. Vezetőedző: ifj. Mihalecz István. Cserepad: Heinrich, Fejes, Huszák, Kanta Sz., Nagy I., Pál, Sowunmi.
Gólszerző: Pátkai (57., 72., 86.), Dinjar (83.), ill. Simon A. (91.)
Sárga lap: Sztanisics (21.), Koltai (58.), Alekszidze (77.), ill. Melczer (33.), Kiss Zs. (44.), Mogyorósi (64.),
Piros lap: Alekszidze (78., második sárga lap)
 
BUDAPEST HONVÉD-ZALAEGERSZEGI TE 2-0 (2-0)
Bozsik Stadion, 1500 néző. Vezette: Veizer Roland (Berettyán Péter, Márkus Tamás)
Honvéd: Sánta – Lovrics, Botis, Debreceni, Vidovics – Ceolin, Hidi, Ivancsics, Tchami (Johnson, 86.) – Délczeg (Erdélyi, 65.), Hadzsics (Vernes, 35.). Vezetőedző: Supka Attila. Cserepad: Kemenes, Czár, Hajdú, Johnson, Vécsei, Erdélyi, Vernes.
ZTE: Jahics – Kocsárdi, Bogunovics, Kovács Gergő (Hervás, 77.), Hidvégi – Szakály D., Ganugrava, Máté, Panikvar (Pavicsevics, 71.) – Polareczki (Kovács Gábor, 46.), Balázs. Vezetőedző: Prukner László. Cserepad: Vlaszák, Hervás, Kovács Gábor, Pavicsevics, Wittman.
Gólszerző: Ivancsics (19., 24., utóbbit 11-esből)
Sárga lap: Vidovics (42.), ill. Ganugrava (61.)
 
MVM PAKS-ÚJPEST FC 2-0 (2-0)
Paks, 3468 néző. Vezette: Radványi Ádám (Szpisják Zsolt, Albert István)
Paks: Csernyánszki – Gévay, Heffler T., Fiola, Éger, Szabó J. – Kiss T., Sipeki, Szatmári (Mészáros, 86.) – Hrepka (Montvai, 89.), Magasföldi. Vezetőedző: Kis Károly. Cserepad: Pokorni, Csehi T., Eppel, Mészáros, Sifter, Montvai.
Újpest: Balajcza – Nagy P., Litauszki, Dvorschák, Fodor – Remili, Vasziljevics, Proesmans (Jevtics, 67.), Balogh B. (Barczi, 46.) – Kabát, Zamostny (Tajthy, 46.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak. Cserepad: Horváth T., Kiss Z., Barczi, Eninful, Jevtics, Lázár, Tajthy.
Gólszerző: Hrepka (5., 27.)
Sárga lap: Magasföldi (55.), Heffler T. (83.), ill. Fodor (47.)
Piros lap: Magasföldi (66., második sárga lap)
 
HALADÁS SOPRON BANK-VASAS-HÍD 3-0 (2-0)
Szombathely, 5000 néző. Vezette: Berke Balázs (Viszokai László, Márton Zsolt)
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Tóth P., Halmosi – Nagy D., Búrány, Kulcsár K. (Horváth A., 46.), Rajos, Radó (Ugrai, 74.) – Vujovics (Oross, 55.). Vezetőedző: Artner Tamás. Cserepad: Gőcze, Gyurján, Horváth A., Jagodics, Oross, Sluka, Ugrai.
Vasas: Ilizi – Kovács G., Rubus, Takács Z., Katona – Kovács Á. (Csoór, 66.), Farkas Z. (Kovács D., 73.), Bárányos, Varga G. – Hercegfalvi, Szabó B. (Merczel, 62.). Vezetőedző: Urbán Flórián. Cserepad: Halasi, Tóth M., Ferkó, Kiss T., Kovács D., Merczel, Csoór.
Gólszerző: Nagy D. (19.), Vujovics (26., 11-esből), Oross (79.)
Sárga lap: Radó (61.), Halmosi (78.), Oross (80.), ill. Kovács G. (13.), Rubus (22.), Kovács Á. (64.), Hercegfalvi (65.), Varga G. (86.)
Piros lap: Rubus (58., második sárga lap)
 
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI-LOMBARD PÁPA 2-0 (1-0)
Kaposvár, 2000 néző. Vezette: Farkas Ádám (Demeter János, ifj. Varga Gábor)
Kaposvár: Hajdúch – Okuka (Bőle, 43.), Graszl, Zsók, Gujics – Pavlovics, Hegedűs D., Safarics (Diallo, 62.), Horváth T. (Dankwah, 77.), Balázs B. – Grumics. Vezetőedző: Sisa Tibor. Cserepad: Posza, Bank, Bőle, Dankwah, Bebeto, Diallo, Jammeh.
Pápa: Szűcs – Nagy S., Balogh B., Rodenbücher, Németh M. – Csermelyi, Gyömbér, Horváth L. (Inutile, 72.), Arszics – Lovrencsics, Szilágyi (Benko, 55.). Vezetőedző: Bene Ferenc. Cserepad: Takács T., Dóczi, Présinger., Quintero, Tóth G., Benko, Inutile.
Gólszerző: Grumics (6., 73.),
Sárga lap: Gujics (80.), Hajdúch (85.), ill. Arszics (75.)
 
DVSC-TEVA-KECSKEMÉTI TE 2-1 (1-1)
Debrecen, 5000 néző. Vezette: Oláh Gábor (Butkai Zsolt, Medovarszki János)
DVSC: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut – Szakály P., Rezes (Yannick, 72.), Varga J., Bouadla – Kulcsár T. (Meyé, 72.), Coulibaly (Nikolics, 81.). Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Verpecz, Nikolov, Máté, Spitzmüller, Meyé, Nikolics, Yannick.
KTE: Németh G. – Koszó, Balogh B., Varga R. Mohl – Alempijevics, Csukics, Szavics – Bori, Tököli (Balogh M., 91.), Bertus (Lencse, 61.). Vezetőedző: Szabó István. Cserepad: Antal B., Farkas A., Forró, Lencse, Pekár, Balog M., Hegedűs Á.
Gólszerző: Szakály P. (15.), Nagy Z. (91.), ill. Bertus (40.)
Sárga lap: Rezes (10.), Szakály P. (65.), ill. Balogh B. (9.), Alempijevics (72.), Varga R. (79.)
 
PMFC-MATIAS-FERENCVÁROS 0-2 (0-1)
Pécs, 6000 néző. Vezette: Fábián Mihály (dr. Varga Zsolt, Kelemen Attila)
PMFC: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Goia, Marovics (Markovics, 46.) – Nagy O., Regedei, Kvekveskiri (Horváth Zs, 65.), Demjén – Okoronkwo (Frőhlich, 46.), Scsepanovics. Vezetőedző: Mészáros Ferenc. Cserepad: Holczer, Causics, Nagy J., Markovics, Zeljkovics, Frőhlich, Horváth Zs.
FTC: Jova – Grúz, Balog Z., Klein, Sváb – Jovanovics, Busai, Józsi (Lisztes, 59.), Abdi (Hakola, 67.) – Pölöskey, Somalia (Rósa, 88.). Klubmenedzser: Détári Lajos. Cserepad: Kunsági, Hakola, Kulcsár D., Lisztes, Rósa, Zsivoczky, Beliczky.
Gólszerző: Jovanovics (6.), Pölöskey (91.)
Sárga lap: Okoronkwo (33.), Demjén (44.), Lantos (91.), ill. Somalia (52.), Klein (72.), Lisztes (82.)
 
DIÓSGYŐRI VTK-VIDEOTON 0-2 (0-1)
Diósgyőr, 8000 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Farkas Balázs)
DVTK: Farkas B. – Vági (Arze, 79.), Nagy T., Budovinszky, Gohér – Gallardo, Abdouraman, Fernando, Sekour (Tisza, 60.), Luque – Seydi. Vezetőedző: Benczés Miklós. Cserepad: Rados, Vadász, Arze, Csirszki, Dobos, Frizoni, Tisza.
Videoton: Bozsovics – Brachi, Vinícius, Caneira, Szolnoki – Oliveira (Gyurcsó, 82.), Sándor Gy. (Vaskó, 90.), Mitrovics, Tóth B., Walter Lee – Torghelle (Nikolics, 70.). Vezetőedző: Paulo Sousa. Cserepad: Tujvel, H. Sánchez, Vaskó, Gyurcsó, Kovács I., Nikolics, Brandao.
Gólszerző: Vinícius (3.), Nikolics (73.)
Sárga lap: Sekour (11.), ill. Szolnoki (35.), Brachi (80.), Walter Lee (85.), Vaskó (90.)
Piros lap: Brachi (88., második sárga lap)

MESTERI MONDATOK
A 19. fordulóból
A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is,     ezekből szemezgettünk:                                                                                                                                                              
Mészáros Ferenc (Pécs) arról, mi történt a csapatával: ,,Mi is egy kicsit értetlenül állunk a történtek előtt, bár van elképzelésünk”.
Török László (Kecskemét) a debreceni vereség után: ,,Sajnálom a fiúkat, hosszú így az út hazafelé...”
Prukner László (Zalaegerszeg) szerint volt esély: ,,Talán meglepő, amit mondok, de nem érdemeltünk vereséget”.
Supka Attila (Honvéd) reagál Prukner nyilatkozatára, majd a két meccsen négy gólt szerző játékosáról beszél: ,,Kollégámmal ellentétben úgy látom, hogy megérdemelten nyertünk…Természetesen nem bánnánk, ha tavasszal Ivancsics Gellérten kívül más is betalálna, de akkor sem leszünk szomorúak, ha minden meccset az ő góljaival nyerünk meg”.
Artner Tamás (Haladás) arról, hogy miért nem lett a háromból öt: ,,Ha 3-0-ra vezetünk, a 4-0-ért, ha 4-0-ra, az 5-0-ért kell hajtani. A támadóharmadban az utolsó döntések nem ültek, ezért álltunk meg 3-0-nál”
Urbán Flórián (Vasas) üzenete a játékosainak: ,,Akinek nem tiszta a feje, szóljon bátran. Ha valaki ebben a helyzetben nem tudja vállalni a játékot, fel kell tennie a kezét, s akkor nem lép pályára. Azért mert bizonytalan a helyzet, még nem muszáj elbambulni a tizenhatoson belül”.
Sisa Tibor (Kaposvár) a taktikai húzásokról: ,,Megpróbáltunk úgy trükközni, hogy mégis sikerüljön, a találkozó minket igazolt”.
Bene Ferenc (Pápa) képletes megfogalmazása a vereség okáról: „A mezőnyben ugyan tisztességesen melóztunk, ám támadásban vékonyak voltunk. Kivégeztük magunkat”.
Kondás Elemér (Debrecen) egyszerű tanácsa: „Azt szoktam mondani a játékosaimnak, ha tudunk, játsszunk, ha viszont ez nem megy, akarjunk és nyerjünk. Ezúttal ez történt."

OTP Bank Liga
Tabella
1. Debreceni VSC 19 14 5 0 39-13 +26 47
2. Győri ETO 19 13 2 4 35-20 +15 41
3. Videoton 19 12 2 5 36-13 +23 38
4. Budapest Honvéd 19 10 5 4 36-22 +14 35
5. Pécsi MFC 19 7 8 4 27-28 -1 29
6. Kecskeméti TE 19 8 4 7 30-26 +4 28
7. Diósgyőri VTK 19 8 4 7 28-26 +2 28
8. MVM Paks 19 7 6 6 33-33 0 27
9. Ferencváros 19 6 4 9 19-19 0 22
10. Haladás 19 5 6 8 21-25 -4 21
11. Kaposvár 19 3 11 5 22-27 -5 20
12. Lombard Pápa 19 5 3 11 18-28 -10 18
13. Újpest 19 5 3 11 23-34 -11 18
14. Vasas-Híd 19 3 8 8 17-29 -12 17
15. BFC Siófok 19 3 8 8 17-29 -12 17
16. Zalaegerszeg 19 0 7 12 16-45 -29 7

 

 

 

 

OTP Bank Liga
A góllövőlista
14 gólos DANILO DE OLIVEIRA (Bp. Honvéd)
12 gólos ANDRÉ ALVES (Videoton)
11 gólos ADAMO COULIBALY (DVSC), MILAN PERICS (Kaposvár, Videoton)
10 gólos Nikolics Nemanja (Videoton)
9 gólos Bajzát Péter (PMFC)
7 gólos José Luque (DVTK), L’Imam Seydi (DVTK), Jarmo Ahjupera (Győri ETO), Böde Dániel (Paks), Rajczi Péter (Újpest)
6 gólos Dudás Ádám (Győri ETO), Goran Vujovics (Haladás), Vayer Gábor (Paks), Goran Marics (Pápa), Melczer Vilmos (Siófok)
5 gólos Ivancsics Gellért (Bp. Honvéd), Bódi Ádám (DVSC), Kulcsár Tamás (DVSC), Stevo Nikolics (DVSC), Budovinszky Krisztián (DVTK), Nikola Trajkovics (Győri ETO), Lencse László (Videoton, Kecskemét), Kethevoama Foxi (Kecskemét)
4 gólos Szakály Péter (DVSC), Pölöskey Péter (FTC), Somalia (FTC), Gyurcsó Ádám (Kecskemét, Videoton), Bartha László (Paks), Hrepka Ádám (Paks), Ferenczi István (Pápa), Horváth Zsolt (PMFC), Nagy Olivér (PMFC), Kabát Péter (Újpest), Djordje Kamber (ZTE)
3 gólos Németh Norbert (Bp. Honvéd), Torghelle Sándor (Bp. Honvéd, Videoton), Pátkai Máté (Győri ETO), Rati Alekszidze (Győri ETO), Völgyi Dániel (Győri ETO), Kenesei Krisztián (Haladás), Vladan Szavics (Kecskemét), Tököli Attila (Kecskemét, ZTE, Kecskemét), Lovrencsics Gergő (Pápa), Simon Attila (Siófok), Kulcsár Dávid (Vasas, FTC), Marko Simics (Vasas), Máté Péter (ZTE), Roguy Méyé (ZTE, DVSC)
2 gólos Dieng Abass (Bp. Honvéd), Hajdú Norbert (Bp. Honvéd), Nagy Zoltán (DVSC), Mbengono Yannick (DVSC), Francisco Gallardo (DVTK), Tisza Tibor (DVTK), Marko Dinjar (Győri ETO), Koltai Tamás (Győri ETO), Linas Pilibaitis (Győri ETO), Kovács István (Haladás), Tóth Péter (Haladás), Balázs Benjámin (Kaposvár), Miroszlav Grumics (Kaposvár), Bertus Lajos (Kecskemét), Francis Litsingi (Kecskemét), Jovica Stokics (Kecskemét), Éger László (Paks), Kiss Tamás (Paks), Montvai Tibor (Paks), Sifter Tamás (Paks), Szatmári Lóránd (Paks), Andorka Péter (PMFC), Gyánó Szabolcs (PMFC), Haraszti Zsolt (Siófok), Szabó János (Siófok), Tusori Richárd (Siófok), Balogh Balázs (Újpest), Dvorschák Gábor (Újpest), Simon Krisztián (Újpest), Bárányos Zsolt (Vasas), Juszuf Dajics (Vasas), Sándor György (Videoton), Dusan Vasziljevics (Videoton), Paulo Vinícius Souza dos Santos (Videoton), Daniils Turkovs (ZTE)
1 gólos Sorin Botis (Bp. Honvéd), Délczeg Gergely (Bp. Honvéd), Hidi Patrik (Bp. Honvéd), Ivan Lovrics (Bp. Honvéd), Novák Alexisz (Bp. Honvéd), Hervé Christian Tchami (Bp. Honvéd), Luis Ramos (DVSC), Rezes László (DVSC), Dajan Simac (DVSC), Varga József (DVSC), Mohamadou Abdouraman (DVTK), Vicente Arze (DVTK), Gohér Gergő (DVTK), Lippai Ákos (DVTK), George Menougong (DVTK), Liban Abdi (FTC), Felipe Félix (FTC), Juha Hakola (FTC), Alekszandar Jovanovics (FTC), Martin Klein (FTC), Lisztes Krisztián (FTC), Mark Otten (FTC), Oláh Lóránt (FTC), Rósa Dénes (FTC), Tóth Bence (FTC), Valentin Babics (Győri ETO), Ji-Parana (Győri ETO), Halmosi Péter (Haladás), Nagy II. Gábor (Haladás), Schimmer Szabolcs (Haladás), Mariján Sluka (Haladás), Nagy Dániel (Haladás), Oross Márton (Haladás), Bank István (Kaposvár), Bőle Lukács (Kaposvár), Graszl Károly (Kaposvár), Haruna Jammeh (Kaposvár), Drazsen Okuka (Kaposvár), Bojan Pavlovics (Kaposvár), Nikola Safarics (Kaposvár), Bori Gábor (Kecskemét), Sindou Dosso (Kecskemét), Mohl Dávid (Kecskemét), Szinisa Radanovics (Kecskemét), Simon Attila (Kecskemét), Gévay Zsolt (Paks), Magasföldi József (Paks), Dlusztus András (Pápa), Giorgi Granugrava (Pápa), Présinger Ádám (Pápa), Frőhlich Roland (PMFC), Petrók Viktor (PMFC), Pintér Attila (PMFC), Regedei Csaba (PMFC), Nenad Todorovics (PMFC), Huszák Tamás (Siófok), Lattenstein Norbert (Siófok), Balajti Ádám (Újpest), Egerszegi Tamás (Újpest), Darko Markovics (Újpest), Kovács Dániel (Újpest), Lázár Bence (Újpest), Bojan Mihajlovics (Újpest), Beliczky Gergő (Vasas), Gáspár József (Vasas), Katona Máté (Vasas), Kovács Gábor (Vasas), Haris Mehmedagics (Vasas), Alvaro Brachi (Videoton), Brandao Evandro (Videoton), Elek Ákos (Videoton), Filipe Oliveira (Videoton), Vaskó Tamás (Videoton), Walter Lee (Videoton), Balázs Zsolt (ZTE), Kocsárdi Gergely (ZTE), Varga Róbert (ZTE)
Öngól Sorin Botis (Bp. Honvéd), Korhut Mihály (DVSC), Szabó O. (Győri ETO), Balogh Béla (Kecskemét), Csehi Tamás (Paks), Présinger Ádám (Pápa), Sowunmi Thomas (Siófok), Kulcsár Dávid (Vasas)

 

OTP Bank Liga
A 20. forduló programja
Március 16. (péntek)    
Újpest-Kaposvári Rákóczi 18.00 (TV: SportM)
Március 17. (szombat)    
Vasas-Híd-Győri ETO 15.00 (TV: Sport1)
Kecskeméti TE-PMFC-MATIAS 16.00  
FGSZ-Siófok-MVM Paks 16.00  
Lombard Pápa-Diósgyőri VTK 17.00  
Zalaegerszegi TE-Haladás Sopron Bank 17.30 (TV: Sport1)
Március 18. (vasárnap)    
Videoton-Debreceni VSC-TEVA 16.00 (TV: M1)
Ferencváros-Budapest Honvéd 18.00 (TV: Sport2)