Magyar válogatott

Egervári Sándor gyógymódja - láz ellen meccskúra

  • Göbölyös János

Ha valaki egész hétvégén lázasan keresi a sportcsatornák futball közvetítéseit, annak több oka lehet. Vagy él-hal a labdarúgásért, vagy a szakmájába vág (a kettő persze nem üti egymást), vagy éppen beteg. Egervári Sándorra most mindhárom állítás igaz.

Egervári Sándor áprilisban ellenfélként találkozik Róth Antallal - Fotó: mlsz.hu

A magyar válogatott szövetségi kapitánya négy napja küzd a vírussal, kúrálja magát, így aztán péntektől vasárnapig a számára legélvezetesebb és leghasznosabb időtöltést választotta, leült a tévé elé és meccseket nézett. Célirányosan persze, elsősorban azokra a mérkőzésekre volt kíváncsi, amelyeken a válogatott keret tagjai is pályára léptek. Az összkép örömteli, a hatharom.com megkeresésére válaszolva legalább is ez derült ki a szavaiból:

,,Sok pozitív élményben volt részem, köszönhetően egyrészt annak, hogy a kerettagok összességében jól szerepeltek, no és annak, hogy a meghűlésem miatt túl sok lett a szabadidőm – mondta kissé rekedtes hangon, de jókedvűen Egervári Sándor, majd sorra vette a magyarokat is érintő találkozókat. – Dzsudzsák Balázs pénteki debütálása jó felvezetése volt a hétvégének, gólpasszal mutatkozott be első tétmeccsén a Dinamóban, és ez számunkra is örömteli. Mint ahogy Koman Vladimir teljesítménye is, ő szintén kulcsszerepet vállalt a Monaco győztes góljában. Hajnal Tamásék és Szalai Ádámék mérkőzését két segítőm, Csábi József és Kenyeres Imre a helyszínen tekintette meg, ők majd részletesen tájékoztatnak a látottakról. A stuttgarti közvetítést én is néztem, és bár döntetlen lett a vége, Tomi nem okozott csalódást, az első félidőben kifejezetten jól futballozott. Ádám csapata, a Mainz nyert, sajnos a bíró túl szigorú volt vele szemben, amikor a végén kiállította”.

A légiósaink egyébként folyamatosan küldik az információkat a kapitánynak a klubjukban történtekről, elsősorban természetesen a játékukról, az egészségi és edzettségi állapotukról tájékoztatják Egervári Sándort, aki például Gera Zoltánnal kapcsolatban is megnyugtató hírrel szolgált:

,,Zoli panaszmentes, szépen halad előre a munkában, május végére teljesen rendben lesz, és akkor számíthatunk rá a válogatottban”.

Hogy pontosan mikor, az egyelőre kérdéses, az is elképzelhető, hogy a június elején sorra kerülő csehek és írek elleni barátságos mérkőzésre már meghívót kap a WBA magyar légiósa. Addig egyébként nem is kaphatna, hiszen három hónapos lyuk tátong a válogatott tavaszi programjában, ezt áthidalandó mindössze két összetartás szerepel műsoron.

,,Az első április 23-24-én lesz Telkiben, ahol az U21-es válogatottal mérkőzünk meg, május 9-én pedig külföldi ellenfelet szeretnénk, hogy ki lesz az, az szervezés alatt van – folytatta a szövetségi kapitány. - Sajnos, egyik sem hivatalos FIFA-nap, ezért csak az itthoni játékosokra számíthatok, de remélem, így is hasznosan töltjük el az időt, hiszen lehetőséget kapnak azok is, akik az NB I-ben meghatározó szerepet játszanak, és idővel a válogatott keretnek is tagjai lehetnek”.

Visszatérve a hétvégéhez, Egervári Sándor a magyar bajnoki meccseket is végignézte a tévében, néhányat pedig kiemelt közülük:

,,A Diósgyőr-Videoton találkozó kifejezetten jó játékot hozott, de tetszett a Győr második félidei teljesítménye is a Siófok ellen. Nehéz megjósolni, hogy a most dobogón lévő három csapat hogyan osztozik meg az érmeken. Talán a Honvéd szólhat még bele a helyezésekbe, bár úgy gondolom, hogy a kispestiek így is messze várakozáson felül szerepelnek. Egyértelmű, hogy a télen meggyengült a keretük, kíváncsian várom, hogy a rangadókon mire lesznek képesek. Ami pedig az alsó régióban zajlik, az maga a tömény izgalom. A Zalaegerszeg mellett legalább öt-hat csapatot érint a kiesés elleni harc, közöttük néhány patinás nagy nevű klubot is, megjósolhatatlan hogy végül ki marad alul”.

A meccskúra tehát sikeres volt a kapitány számára, legalább is, ami a hangulatát illeti, a láza meg majdcsak lemegy. Muszáj lesz mielőbb meggyógyulnia, hiszen csütörtökön éjjel indul Moszkvába, ahol másnap este a Dinamo-Zenit bajnokin van jelenése, természetesen Dzsudzsák miatt.

,,Lesz időnk tájékozódni a mérkőzés előtt, hajnali ötkor már megérkezünk. De nem baj, így legalább közelebbről megismerkedhetünk Balázs klubjával, szót válthatunk az edzőjével is, úgyhogy biztosan nem fogunk unatkozni. Remélem, a meccs alatt sem”.