London 2012

Továbbra is versenyben a kvótáért a női párbajtőr-válogatott

  • MTI
megosztom

Továbbra is versenyben van az olimpiai kvóta megszerzéséért a magyar női párbajtőr-válogatott, miután vasárnap negyedik lett a barcelonai Világkupa-versenyen.

A Szász Emese, Békefi Edina, Takács Emese, Szele Réka összeállítású csapat a negyeddöntőbe jutásért 33-27-re verte a dél-koreaiakat, a legjobb nyolc között 37-36-ra az olaszokat, aztán az elődöntőben 45-43-ra kikapott az ukránoktól, végül a bronzcsatában 40-25-re alulmaradt az oroszokkal szemben.

"Több mint egy év elteltével került ismét a legjobb négy közé a csapat. Ez a mostani eredmény azt jelenti, hogy nem szállt el az esély a londoni kvótaszerzésre - mondta az MTI érdeklődésére Mincza-Nébald Ildikó fegyvernemi vezetőedző, hozzátéve: a franciaországi St. Maurban két hét múlva esedékes Világkupa-fordulón dől el, hogy ott lehet-e a nyári játékokon a magyar válogatott, amelynek jelenleg az ukrán, a francia és az észt válogatott e tekintetben a legnagyobb ellenfele.

A szakvezető a vasárnapi menetelést értékelve Szász Emese teljesítményét emelte ki, aki a dél-koreaiak ellen 19-20-as állásnál ment fel utolsóként a pástra, onnan nyert magabiztosan, az olaszokkal szemben 27-31-ről fordította meg az eredményt, s majdnem sikerült neki a bravúr az ukránok elleni mérkőzésen is, amelyen 33-37-ről 43-44-ig tudott felzárkózni.

A barcelonai versenyen 27 csapat indult. Amennyiben a válogatott kivívja a londoni részvétel jogát,  egyéniben automatikusan három magyar léphet majd pástra női párbajtőrben.

megosztom