Premier League előzetes

Folytatódhat a manchesteriek versenyfutása

Az Európa Ligában érdekelt manchesteri sztárklubok vasárnap lépnek pályára az angol bajnokság 28. fordulójában. Csütörtökön némi meglepetésre a City és a United is kikapott az Európa Liga nyolcaddöntőjében, azaz itt az alkalom a javításra.

Manchester United-West Bromwich Albion
15:00 Hathárom-tipp: 1

Jó formában lévő, sorrendben a Wolvest, Sunderlandet és a Chelseat-t verő West Bromwich érkezik az Old Traffodra, ahol a Manchester United szilveszterkor bukott el utoljára. Ugyanakkor a Vörös Ördögök hazai pályán kétszer is kikaptak mostanában az Európa Ligában, amit ugyan nem vesznek túl komolyan, de az Ajax és a szerdai, Bilbao elleni vereség így is kínos. A birminghamiek remélik, hogy a United még nem ocsúdott fel a kudarcból, és a Chelsea skalpja után az Old Traffordon is leteszik névjegyüket. Az előző szezonban egy pontot raboltak, de győzni utoljára 1984-ben tudtak Manchesterben.

A Vörös Ördögök kezdőjébe visszatér az EL-ben jegelt Rio Ferdinand, Roy Hodgson csapatából ketten fognak hiányozni, Steven Reid bokaszalag-szakadást szenvedett a Chelsea ellen, Jerome Thomas meghúzódott.

Augusztusban 2-1-re nyert a United, Wayne Rooney utolsó négy West Brom elleni meccsén háromszor is eredményes volt.

Swansea City-Manchester City 15:00 Tv: Digi Sport Plus Hathárom-tipp: 2

A City a városi riválishoz hasonlóan kikapott az El-ben, de a lisszaboni 0-1 biztatóbb a visszavágóra nézve. Walesben kötelező a győzelem a Polgároknak, noha a Swansea jól teljesít otthonában, kétszer kapott ki 13 meccsen, csak tíz gólt kapott, de az utóbbi öt fordulóban csak egyszer győzött.

A hazaiaknál Nathan Dyer nem játszhat eltiltás miatt, Roberto Mancininek a védelem összeállításával vannak problémái, Vincent Kompany és Pablo Zabaleta sérült, de Micah Richards felépülésében bízik a menedzser. A nagy visszatérő Carlos Tévez lehet, aki szeptemberi botránya után kibékült a menedzserrel, s most újra bevethető.

A Liberty Stadionban 1983-ban csaptak össze utoljára a felek, akkor 4-1-re győztek a Hattyúk. Ősszel 4-0-re ütötte ki a Brendan Rodgers együttesét a City.

Premier League, 28. forduló:
A vasárnapi program:
Manchester United-West Bromwich Albion 15:00
Swansea City-Manchester City 15:00
Norwich City-Wigan Athletic 17:00
 
Szombati eredmények:
Everton-Tottenham Hotspur 1-0 (1-0)
g: Jelavic (22.)
 
Aston Villa-Fulham 1-0 (0-0)
g: Weimann (92.)
 
Chelsea-Stoke City 1-0 (0-0)
g: Drogba (68.)
kiállítva: Fuller (25., Stoke City)
 
Sunderland-FC Liverpool 1-0 (0-0)
g: Bendtner (56.)
 
Wolverhampton Wanderers-Blackburn Rovers 0-2 (0-1)
g: Hoilett (43., 69.)
 
Bolton Wanderers-Queens Park Rangers 2-1 (1-0)
g: Pratley (37.), Klasnic (86.), illetve Cissé (48.)
 
Hétfőn játsszák:
Arsenal-Newcastle United 21:00