Magyar válogatott

Elégedettek a német légiósokkal Egerváriék

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Egervári Sándor és segítői, Kenyeres Imre és Csábi József ezen a hétvégén Németországban néztek meg két mérkőzést: péntek este a Stuttgart-Kaiserslautern összecsapáson Hajnal Tamás teljesítményét kísérték figyelemmel, szombaton pedig a Mainz-Nürnberg bajnokin Szalai Ádámot látták élőben.

Hajnal Tamás a Stuttgart egyik legjobbja volt

A válogatott szakmai stábja mindkét magyar válogatott játékossal elégedett volt, annak ellenére, hogy a Stuttgart csak gólnélküli döntetlent játszott a sereghajtó Kaiserslauternnel, míg Szalai Ádámot a 84. percben kiállították.

"A stuttgarti mérkőzésen a vendégek célja az egy pont megszerzése volt, már a meccs elejétől megszállták saját kapujuk előterét, és fegyelmezett védekezéssel őrizték a döntetlent. A Stuttgart mindent megtett, hogy feltörje a védelmet, de a Kaiserslautern nem nyílt ki, körömszakadtáig védte az egy pontot, így a hazaiak előtt alig adódott lehetőség. A stuttgartiaknál Hajnal Tamás jelentette a legnagyobb veszélyt, jól egyérintőzött, a védők mögé való bejátszásokkal, indításokkal próbálta helyzetbe hozni társait, emellett szögleteiből is rendre helyzet alakult ki. A hatvanadik percben azonban taktikai váltást eszközölt a stuttgarti szakmai stáb, Hajnal helyett egy vérbeli támadó, a német válogatott kerettag Cacau érkezett. A hazaiak végül nem tudtak profitálni a váltásból, a támadó harmadban tanácstalanok voltak, így a Kaiserslautern elérte a célját, és ponttal zárta a mérkőzést - számolt be a pénteki mérkőzésről Kenyeres Imre az mlsz.hu-nak.

Kenyeres szerint a piros lapot kapó Szalai esetében a játékvezető hibázott, legalábbis a helyszínen úgy látta.

"A mai mérkőzés egészen más volt, fordulatos, izgalmas volt a játék. A Mainz álomrajtot vett, már a második percben vezetést szerzett, majd bő negyedórával később még egy góllal megtoldotta a vezetést. Ebben a periódusban a hazaiak többször tűzijátékot rendeztek a nürnbergi kapu előtt, Szalai Ádám pedig a szokásos vehemenciával vetette bele magát a küzdelembe, megharcolt a labdákért, sokat ütközött a védőkkel. A második félidőben a Nürnberg egy szerencsés góllal szépített, és onnantól nagy energiákat mozgósított az egyenlítésért, rendkívül izgalmassá téve a meccset. Szalai a hajrában egy kontra végén került helyzetbe, megpróbálta eltolni a labdát a kapus mellett, majd elesett. A játékvezető szerint feldobta magát, én viszont a lelátóról úgy láttam, szabálytalanság történt, és tizenegyesnek kellett volna következnie. Mivel Ádámnak az első félidőről már volt egy sárgája, a műesésért kiosztott lap a kiállítását jelentette. A piros lap ellenére Szalait dicséret illeti, rengeteget dolgozott, sikerültek a cselei, voltak jó lövései, valamint védekezésben is fontos feladatot kapott, amit taktikailag érett, fegyelmezett játékkal oldott meg" - mondta a támadó teljesítményéről Egervári Sándor asszisztense.