Serie A előzetes

Délután az első helyért, este a dobogóért versenyeznek az olaszok

Vasárnap délután játssza aktuális mérkőzését a Serie A 27. fordulójában a két éllovas, a Milan és a Juventus, este pedig a dobogós helyért küzdő Lazio és Udinese lép pályára.

Genoa-Juventus
15:00 Digi Sport
hatharom-tipp: 1

Chiellini és Barzagli egy hete, a Chievo elleni meccsen sérültek meg, Bonucci pedig hét közben, Bolognában állíttatta ki magát, így Antonio Conténak három kiváló belső védője nélkül kell pályára küldenie a csapatát Genovában. Bonucci mellett Cáseres kapott helyet szerdán, így ő valószínűleg vasárnap is ott lesz a kezdőben, mellé pedig talán De Ceglie húzódhat be, esetleg a középpályáról léphet hátra mondjuk Vidal, de az ő 180 centije nem egy életbiztosítás a védelem tengelyében. Igaz, egyik játékos ottani szerepeltetése sem az, de abból kell főznie a vezetőedzőnek, amije van.

De talán nem is lenne gondja a kapott gólokkal a Juventusnak, ha megfelelő ütemben tudná lőni őket. A Milan elleni 1-1 idegenben még kifejezett sikerként könyvelhető el a torinóiak számára, hiszen rosszabbul kezdtek, felálltak hátrányból, és a szezon végén is nekik kedveznek majd az egymás elleni eredmények pontegyenlőség esetén. De a Chievót és a Bolognát azért illett volna legyőzniük a fekete-fehéreknek, azonban nekik is csak egy-egy gólt tudtak lőni. Hiába uralták mindkét meccset mezőnyben, a jól tömörülő védelmekkel nem tudtak mit kezdeni a csatárok. Hiába bőséges tehát elöl Conte választéka, nem biztos, hogy megtalálja azt, akinek akad egy-két gól a lábában vasárnap.

Milan-Lecce
15:00
hatharom-tipp: 1

Mondhatnánk, hogy egy kiesőjelölt ellen sétagalopp lesz a címvédőnek a mérkőzés, de egyrészt a Milan hét közben katasztrofálisan játszott az Arsenal ellen, majdnem elbukta a tükörsima továbbjutást, másrészt nem felejthetjük el, hogy ősszel a Lecce bizony 3-0-ra vezetett a piros-feketék ellen, és Boateng megszállott győzni akarása kellett a fordításhoz.

Boateng ezúttal nem léphet pályára, ahogy Pato, Maxi López, Merkel, Strasser, Seedorf, Cassano, Gattuso és Nesta sem. Persze nem biztos, hogy sorolnunk kell a sérülteket, megszokott kép a Milannál idén, hogy alig van bevethető játékosuk.

Ennek ellenére kötelező legyőzniük a 18. Leccét még úgy is, hogy már Olaszország egyik legjobb motivátora, rendcsinálója, Serse Cosmi ül a vendégek kispadján, akivel már öt meccs óta nem kaptak ki, és lassan kihúzzák magukat a saját hajuknál fogva a kiesőzónából.

Lazio-Bologna
20:45 Digi Sport (csúsztatva)
hatharom-tipp: 1

Hárommeccses vereségsorozatot és Edy Reja lemondási kísérletét heverte ki a Lazio, amely azóta már legyőzte a Fiorentinát, és a fővárosi derbit is megnyerte a Roma ellen. A hangulat tehát valószínűleg helyre került a csapatnál, és a motivációval sem lehet gond, hiszen nem csak megtarthatják a harmadik, BL-selejtezőt érő helyüket vasárnap este, hanem közelebb is kerülhetnek a második helyezetett Juventushoz, ha az Genovában is botlik.

Ehhez azonban azt a Bolognát kell legyőzniük, amely utóbbi kilenc meccséből csak egyet vesztett el, legyőzte az Intert, de egy-egy döntetlenre jó volt a Napoli, a Roma és a Juventus ellen is.

Novara-Udinese
20:45
hatharom-tipp: 2

Az Udinese nem akart sokat a holland AZ otthonában az Európa Ligában - ahogy az olasz csapatok általában nem sokat akarnak abban a sorozatban -, és ezúttal nem is kapta meg azt a keveset sem. 2-0-s vereséget szenvedett, így egy újabb, a PAOK ellen már látott győzelemre lenne szüksége a visszavágón. De a Zebracsikók kerete nem igazán alkalmas a kétfrontos, magas színvonalú harcra, így valószínűleg inkább a bajnokságra koncentrálnak majd.

Az nagy meglepetés lenne, ha a szezon végén odaérnének a BL-selejtezős helyre, de az utolsó helyezett otthonában még akkor is elvárható tőlük a győzelem, ha egyébként nem erősségük az idegenbeli játék. Gólzsákjuk, Antonio Di Natale az EL-meccsen csak a hajrára állt be egy kicsit, így kipihent lehet, és valószínűleg képes lesz betalálni a bajnokság második leggyengébb védelmű csapatának, amely valószínűleg nem lesz képes válaszolni, hiszen a csatársora is a második leggyengébb a Serie A-ban. Valószínűleg...

Serie A, 27. forduló
További mérkőzések
Catania-Fiorentina 15:00
hatharom-tipp: 1
Atalanta-Parma 15:00
hatharom-tipp: X
Cesena-Siena 15:00
hatharom-tipp: X