Bundesliga előzetes

A Hannover átugraná a Brement, a Schalke a HSV ellen javítana

A német labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában a Werder Bremen a Hannovert fogadja, a Hamburg pedig Gelsenkirchenbe látogat.

Werder Bremen-Hannover 96 15:30
(Eurosport 2)
hathárom-tipp:1
eurosport-tipp:X

A két vasárnapi összecsapás közül a Hannover brémai vendégjátéka ígérkezik izgalmasabbnak, a vendégek ugyanis hetedikek, míg a Werder a hatodik pozíciót foglalja el. Egy esetleges vendégsikerrel a csapatok helyet cserélnének a tabellán. Thomas Schaaf minden bizonnyal helyet szorít a csapatban az egyik legnagyobb brémai ígéretnek, a 19 éves Niclas Füllkrugnak is.

"Egy fiatal csatár egy csipetnyi újat hoz a csapat játékába - mondta a fiatal tehetséggel kapcsolatban a szakvezető. - Amikor eddig pályára lépett, mindig jól teljesített. Kicsit még kevés a tapasztalata, nem cselekszik mindig tudatosan. Az csak jót tesz neki, ha újra 90 percet a pályán lesz. Ha megkérdezem tőle, hogy az elejétől szeretne-e a pályán lenni, természetesen igennel felel."

Ugyanakkor az sem kizárható, hogy Pizarro mellett a sérüléséből felépülő Rosenberg kezd a bremeni csatársorban.

FC Schalke 04-Hamburger SV 17:30
hathárom-tipp: 1
eurosport-tipp:1

A Schalke 04 pár héttel ezelőtt a bajnoki címre is esélyes volt, most viszont már arra is vigyáznia kell, hogy a BL-indulást jelentő 4. helyet megtartsa idény végén. Az ellenfél a 25. forduló zárómérkőzésén az a Hamburg lesz, amely Thorsten Finkkel ugyan elmozdult a kieső zónából, ám az utóbbi hetekben ők is visszaestek. Ráadásul az előző hétvégi Hamburg-Stuttgart (0-4) német bajnokin Pablo Guerrero a találkozó 54. percében csúnyán elkapatta magát, hiszen ritkán látható módon szállt bele a vendégek kapusába. A perui támadót a német szövetség 8 mérkőzésre tiltotta el a megmozdulásáért.

"Fantasztikus lenne a Schalke ellen pontot szerezni. Ők hétközben egy "forró" meccset játszottak a Twentével, szeretnék feledtetni azt a szerencsétlen vereséget. Huub Stevens egy nagyon jó és tapasztalt edző, aki már több helyen jó eredményt ért el. Jó lenne, ha ezúttal meg tudnánk akadályozni ebben" - jelentette ki a Frank Arnesen, a HSV sportigazgatója.