Női kézilabda BL

Rizikómentes győzelmet aratna a Győr a címvédő otthonában

megosztom

A női kézilabda Bajnokok Ligájának középdöntős szakaszának utolsó fordulójában a már biztos csoportelső Győri Audi ETO KC a címvédő norvég Larvik otthonában lép pályára. A találkozónak külön pikantériát ad, hogy a magyar bajnokot irányító Karl Erik Böhn, valamint a világ legjobbjának választott Heidi Löke tavaly még a skandináv együttest erősítette.

Löke korábbi csapata ellen bizonyíthatja, hogy ő világ legjobbja

Larvik - Győr 16:45
Tv: Digisport 

Mivel már a múlt forduló után eldőlt, hogy a Győr megnyeri középdöntős csoportját, a hatodik forduló már teljesen tétnélkülivé vált a magyar bajnok számára. Élet-halál harcot vív azonban a vendéglátó együttes, ugyanis a dán Midtjyllandtól hazai pályán elszenvedett vereség miatt a Larvik továbbjutása erősen kérdéses, és sorsa már nem csak a saját kezében van. Amennyiben a világbajnokokkal teletűzdelt alakulat alulmarad a Győrrel szemben, biztosan nem jut be a legjobb négy közé, de ha a dánok nyerni tudnak a spanyol Itxako otthonában, akkor még egy siker esetén sem kvalifikálják magukat az elődöntőbe.

Megkönnyítheti a dolgukat, hogy a győriek közül Görbicz Anita, Andrea Lekics és Eduarda Amorim is kisebb sérüléssel bajlódik, így az ő játékuk erősen kérdéssé vált. Ha úgy alakul, hogy pályára lépnek, akkor sem biztos, hogy végig a pályán lesznek, hiszen ahogy Karl Erik Böhn, az ETO trénere fogalmazott, ezen a meccsen nem kell rizikót vállalniuk. A norvég szakember számára különös élmény lesz a találkozó, hiszen korábban évekig dolgozott a Larvik csapatánál, ahonnan tavaly áprilisban nem éppen barátságos körülmények között távozott.

Annak ellenére tehát, hogy ez a találkozó teljesen tétnélküli a Rába-partiak számára, a presztízs és az előzmények szabnak fazont az összecsapásnak, ráadásul, ha a győriek nem kapnak ki, veretlenül zárhatják a középdöntőt, amire a klub történetében még nem volt példa.

Bajnokok Ligája
I-es középdöntő
1. Győri Audi ETO 5 4 1 0 148-124 9 p
2. Midtjylland 5 2 0 3 123-131 4 p
3. Larvik 5 1 2 2 110-122 4 p
4. Itxako Navarra 5 0 3 2 115-118 3 p

 

megosztom